FTP Voyager

FTP Voyager er en FTP-klient som er utviklet av RhinoSoft og er en av de mest avanserte FTP-klienter av de klienter vi har lagt opp manualer for. Programmet har et lettforståelig grensesnitt og har egen støtte for synkronisering av hjemmesider. Et godt valg for deg som vil ha litt mer enn et enkelt FTP-program. Programmet kan du hente her

Installere og Bruke FTP Voyager

Dette gjør du for å installere og bruke en FTP-konto i FTP Voyager. Installer og start programmet i henhold til den medfølgende bruksanvisningen

Gå inn i menyen Edit og velg Site Profiles. Høyreklikk på Personal sites og velg New Site. På denne siden legger du inn følgende:

Name
Navn på profil, for eksempel ditt domenenavn.
Description
Beskrivelse av profil, for eksempel “Min Hjemmeside”
FTP Site
ftpcluster.loopia.se
User ID
mindoman.se (bytt ut mindoman.se med det FTP-brukernavnet du har hos oss)
Password
ditt FTP-passord

Om du vil at ditt passord skal lagres i programmet så velger du Save Password. Klikk på Connect for å koble deg opp mot din FTP server.

FTP Voyager er oppdelt i 3 deler. Den øvre viser informasjon om FTPen. Den mellomste viser informasjon om din lokale harddisk og den nedre viser informasjon om overføringer. I den øvre delens største vindu ser du de filene som ligger på din FTP. I den mellomste delens største vindu ser du de filene som ligger på harddisken din. Den nederste delens største vindu viser en liste over kommandoer og logger. mens det minste viser status på overføringer.

Nå kan du bytte mappe i FTP-vinduet til public_html ved å dobbelklikke på den. Alle filer du vil skal ligge på nett må ligge i denne mappen.

Marker de filer du vil laste opp i det lokale vinduet, og dra så disse til FTP-vinduet for å laste dem opp.