CuteFTP

CuteFTP er en FTP-klient som er utviklet av GlobalSCAPE. Programmet er tilpasset for nybegynnere og er et utmerket valg for deg som vil ha et lettforståelig FTP-program. Det har et grensesnitt som ligner Explorer i Windows 95/ 98/ NT/ 2000/ XP og muligheten finnes blant annet til skjemalegging av FTP-overføringer. Du kan hente hjem CuteFTP her.

For å installere CuteFTP og bruke en FTP-konto i CuteFTP gjør du som følgende. Installer og start programmet med følgende bruksanvisning:

CuteFTP Home

Klikk på Tools i menyen, velg så Site Manager og Display Site Manager.

Cute FTP Pro

Høyreklikk på General FTP sites og velg New og FTP site.

På denne siden angir du følgende:

Label
Beskrivelse, for eksempel dit domenenavn
Host address
ftpcluster.loopia.se
Username
mindomene.no (bytt ut mindomene.no med FTP-brukernavnet du har hos oss)
Password
ditt FTP-passord

Deretter kobler du opp mot din FTP ved å klikke på Connect.

I vinduet til høyre se du de filene som ligger på FTP-serveren, og i vinduet til venstre de filene som ligger på din lokale harddisk. Nå kan du bytte mappe i FTP-vinduet til public_html ved å klikke på den. Alle filer som du vil skal vises på nettet må ligge i denne mappen. Marker de filer du vil laste opp i det venstre vinduet og dra disse til høyre vindu for å legge de opp på din FTP.