Adobe Contribute

Adobe Contribute er et program som enkelt kan brukes for å publisere hjemmesider. Denne guiden er skrevet for Adobe Contribute versjon 6.5 og stegene for å publisere hjemmesiden din kan variere for nyere versjoner av programmet. Versjon 6.5 finnes for øyeblikket ikke på Norsk, derfor er guiden skrevet med den Engelske versjonen av programmet. Om du vil se større versjoner av bildene kan du klikke på dem.

Allerede når du starter programmet for første gang kan du velge å lage en ny Website Connection:


adobe_contribute_1.png

I ruten som kommer frem kan du klikke på Next knappen for å gå videre:


adobe_contribute_2.png

På neste side fyller du i din hjemmesides besøkadresse, i denne guiden kommer vi til å bruke eksempeldomenet mindomen.no.
Adressen skal i dette tilfellet fylles i som http://www.mindomen.no, klikk deretter på Next:


adobe_contribute_3.png

På neste side velger du først FTP i nedtrekkslisten høyest oppe under How do you connect to your web server?, fyll deretter i  ftpcluster.loopia.se som serveradresse (What is the name of your FTP server?), i tilleg til brukernavnet og passordet ditt for FTP-brukeren du laget i Kundesonen under Kontoinnstillinger > FTP-opplysninger:


adobe_contribute_4.png

På neste side fyller du i søkeveien til domenenavnets publiserings-mappe, dette er som oftest domenenavnet og deretter public_html på slutten, klikk så på Next:

adobe_contribute_5.png

På neste side må du ikke fylle i noenting, bare klikke på knappen Next:


adobe_contribute_6.png

Nå er vi nesten ferdig, fyll inn navnet ditt eller firmanavnet og e-postadressen. Klikk så på Next:


adobe_contribute_7.png

Nå er installasjons-guiden ferdig og du får en oversikt på innstillingene, dobbelsjekk at opplysningene er riktig. Om noe skulle være feil er det bare å gå tilbake i guiden for å rette det opp. Når alle opplysningene stemmer kan du klikke på Done. 


adobe_contribute_8.png

Nå kommer den eksisterende hjemmesiden til å vises i hovedbildet, om du ikke tidligere har laget noen hjemmeside hos oss er dette vår mest brukte under konstruksjons-side. Du kan nå begynne å jobbe med hjemmesiden din og publisere den hos oss direkte via Adobe Contribute. Lykke til!


adobe_contribute_9.png

Var denne artikkelen til hjelp?

Related Articles