Slik flytter du fra Active24 til Loopia

Her er en guide som viser hvordan man som kunde hos Active24 kan flytte sine domener og nettfiler til oss på Loopia.

Flytte bare domener

Legg til domene

For at vi skal kunne ta over håndteringen av domenet ditt, må du først legge til domenet i en konto hos oss. Dersom du ikke har en konto hos oss kan du opprette en konto.

Omkobling

Om du vil komme igang og bruke tjenestene dine hos oss så raskt så mulig kan du begynne med å sende en melding fra den registrerte kontaktpersonen for domenenavnet (Du finner denne under Kontaktinformajon i MyAccount) til registry@mamutactive24.com og ber dem å bytte til Loopias navnservere.

ns1.loopia.se
93.188.0.20
ns2.loopia.se
93.188.0.21

Etter at de har mottatt bestillingen tar det ca 3-5 arbeidsdager før navnserverene på domenenavnet er forandret og all trafikk går via Loopia.

Overføring

For at vi skal kunne utføre en omkobling av domenet ditt (som ovenfor) så må vi starte en overføring. En overføring innebærer at vi tar over det administrative og tekniske ansvaret for domenet og det innebærer også at vi kommer til å håndtere fornyelsen av domenenavnet ditt. En overføring tar som regel 7 til 18 dager å gjennomføres (med unntak .se som overføres direkte) og etter dette vil vi bli registrar for domenenavnet ditt. Du kan kontrollere hvem som står som registrar for et domene på http://whois.loopia.no

Kostnad for å overføre domenet til oss finner du her.

For toppdomenene .com | .net | .org | .info | .biz | .me | .mobi | .name | .tv | .pl | .at | .cc så må følgende vilkår fylles.

• Domenenavnet må være opp låst og aktivt
  • Du må stå som administrativ kontaktperson med en fungerende e-post adresse.
  • Det må være minst 30 dager igjen før domenet løper ut.
  • Domenenavnet må ha vært registrert hos nåværende leverandør i minst 60 dager.
  • Du må ha en så kalt auth-kode som du finner i MyAccount når du velger “Avansert modus” og deretter  “Authentication code
    • Når du har autoriserings koden må du logge inn på kontoen din og initiere en overføring ved å klikke på domenenavnet ditt i listen Domenenavn og deretter klikke på knappen  for Overføring av domenenavn.

For Topdomenene .se gjelder følgende vilkår

• Du må ha en autorisering kode (auth-code, EPP-kode).Koden hentes hos nåværende registrar.
  • Når du har autoriserings koden må du logge inn på kontoen din og initiere en overføring ved å klikke på domenenavnet ditt i listen Domenenavn og deretter klikke på knappen  for Overføring av domenenavn.

For Topdomenene .eu gjelder følgende vilkår

• Du må ha en autoriserings kode som du får hos EURid
  • Når du har autoriserings koden må du logge inn i kontoen din og initiere en overføring gjennom å klikke på domenenavnet ditt i listen Domenenavn og deretter klikke på knappen  for Overføring av domenenavn.

For Topdomenene .nu gjelder følgende vilkår

• Du må fylle i dette skjemaet for å overføre og eventuelt koble om ditt .nu-domene

For Topdomenene .co.uk och org.uk gjelder følgende vilkår

• Din nåværende registrar må bytte Tag i whois-informasjonen så det blir ACTIVEISP-NO.
  • Du må deretter sende mail til registry@loopia.no med kundenummeret ditt, hvilket domene det handler om og forklare at du vil overføre domenet til oss.

For Topdomenen .be gjelder følgende vilkår

• Legg til domenenavnet i den mottatte kontoen ved å velge “Domenenavn” -> “Legg til/Opprett..” i kundesonen.
  • Du må deretter sende mail til registry@loopia.no med kundenummeret ditt, hvilket domene det handler om og forklare at du vil overføre domenet til oss.

Flytte Domener og Webhotell fra Active24 til Loopia

Bestill Loopia webhotell

Velg en av webhotellspakkene våre som passer deg best. Bestill deretter dette og angi et av de domenenavnene du i dag har hos Active24. Når webhotellet er betalt og registrert så går du videre til steg 2.

Flytte din hjemmeside

HTML-side: Har du en vanlig html-side laster du ned din hjemmeside fra Active24 via et FTP-program.Deretter lager du en FTP-konto via vår steg for steg guide i kundesonen og laster opp filene hos oss istedenfor. Følg vår guide for å laste ned og opp dine filer via FTP.

Blogg: Har du i dag en blogg hos Active 24, f.eks WordPress-blogg kan du enkelt flytte den over ved hjelp av våre guider i kunnskaps databasen.

Database: Har du en MySQL-database hos Active24 kan du flytte den ved hjelp av programmet MySQL-Workbench og vår guide i kunnskaps databasen.

Når overføringen av hjemmesiden er ferdig kontrollerer du at alt er på plass og virker som det skal hos oss.

Flytta e-post

For å legge opp dine e-post adresser hos oss og føre over alle tidligere e-postmeldinger følger du vår guide i kunnskaps databasen.

Flytte eller koble om domener

Når nettsiden og e-postadresser er satt opp så er det tid til å koble om domenene mot Loopias server. Det er viktig at samtlige e-postadresser er riktig satt opp slik at ikke e-posten sendes feil eller ikke kan leveres i det hele tatt.

For å koble om eller flytte dine domener til oss følger du del 1 av denne guiden ” Flytte bare domener”

Si opp ditt nåværende webhotell

Når du kontrollerer at du har fått over alt, og at alt virker som det skal er det tid for å si opp abonnementet hos Active244. Logg inn i MyAccount og velg der “Mine tjenester”  og deretter i den høyre kolonnen “Avbestille tjenester” og følg instruksjonene for på si opp samtlige flyttede domener og webhotellsabonnement.

Savner du noe i gjennomgangen ovenfor, Ta gjerne kontakt med vår support for å få hjelp. Da kan vi også forbedre guiden i fremtiden.