Jeg tror Loopia-kontoen min er hacket.

Har du mottatt en e-post som ser ut til å komme fra Loopia der du blir bedt om å logge på med brukernavn og passord i Loopia Kundesone, men uansett hvor mange ganger du skriver inn brukernavn og passord, kommer du deg ikke inn? Da kan det være at meldingen ikke ble sendt fra Loopia, men er en såkalt “phishing” -e-post som er sendt for å få informasjonen din.

Hvis du har angitt ditt brukernavnet og passordet, kan de ha kommet til feil hender, og da er det viktig at du umiddelbart følger instruksjonene i denne artikkelen for å forhindre at kontoen din blir misbrukt.

Jeg skrev inn brukernavnet og passordet på en ikke-Loopia-side. Hvordan forhindrer jeg at inntrenging skjer?

Det første du må gjøre er å endre passordet for å forhindre at opplysningene blir misbrukt. Logg inn på Loopia Kundesone via https://www.loopia.no/logginn/ og gå til Kontoinnstillinger> Brukeropplysninger. Der kan du skrive inn et nytt passord.

Hvordan vet jeg om noen andre har fått tilgang til kontoen min?

I Loopia Kundesone under Kontoinnstillinger-> Statistikk over innlogginger kan du se hvilke IP-adresser som har logget på Loopia Kundesone til hvilke tidspunkter.

Å gjenkjenne din egen IP-adresse er ikke så lett, og det er også mulig å ha flere deler som endrer seg fra tid til annen. Ta heller en titt på tidene. Hvis det er pålogging som har funnet sted på en dato eller et tidspunkt du ikke kjenner igjen, kan det være et innbrudd.

Noen andre har kommet seg inn i kontoen min. Hva gjør jeg nå?

Hvis en uvedkommende har fått tilgang til kontoen, er det en rekke punkter som må følges. Det er viktig at du går gjennom alle punktene.

Kontroller at kontaktinformasjonen din er riktig.

Under Kontoinnstillinger> Kontoinnehaver kan du kontrollere at all informasjon er riktig. Kontroller spesielt nøye at e-postadressen er stavet riktig, da det er vanlig at den endres til noe som ligner på din virkelige e-postadresse.

2. Slett ukjente tjenester

Når en Loopia-konto blir hacket, opprettes eller bestilles ofte nye tjenester. Dette kan omfatte følgende tjenester:

Hvis du finner nye tjenester du ikke kjenner igjen, kan de være opprettet eller bestilt av personen som hacket kontoen din. Du må avslutte disse umiddelbar.

3. Undersøk nye fakturaer

Når en ny tjeneste bestilles, opprettes en faktura, og du kan alltid se disse i din Loopia kundesone. Nederst på siden vises gjeldende fakturaer, men du kan også klikke på Betalt-fliken for å se fakturaer som allerede er betalt. Det er viktig at du sjekker både nåværende og betalte fakturaer hvis du har et innskudd LoopiaPrepaid beløp eller et lagret kredittkort. Hvis en ny tjeneste er bestilt uten din viten, kan det være at den allerede har betalt.

4. Kontakt Loopia Support

Send oss ​​en e-post på support@loopia.no sammen med kundenummeret ditt og fortell oss hva du har funnet og hvilke tiltak du har tatt. Vi hjelper deg med å undersøke slik at alt ser bra ut.

Hvordan forhindrer jeg at dette skjer igjen?

I denne artikkelen går vi gjennom noen viktige ting å tenke på.