Hvordan legger jeg inn Squarespace opplysninger?

Hvis du er kunde hos Squarespace og vil peke domenet ditt til din side som du har hos dem så vil de at du legger inn et antall DNS peker hos oss.

Disse peker finner du i ditt kontroll panel hos Spquarespace som vanligvis ser ut sånn som vist på bildet nedenfor:

Disse innstillinger legger du inn i din DNS editor for ditt domene i din Loopia kundesone.

Begynn med å kontrollere om ditt domene har Loopias navnserver. Der gjør du på http://whois.loopia.se. Angi der ditt domene og kontroller at den har ns1.loopia.se og ns2.loopia.se angitt som navnservere. Om domenet ikke har det burde du ta kontakt med navnserver levernadøren og der legge inn dine ovenstående Squarespace innstillinger.

For at skape disse peker begynner du med å klikke på domenet du vil redigere og velg deretter først å parkere det. Dette gjør du ved å klikke på “ingen instillinger” -> parkeret“. Dette kommer ikke til å påvirke dine e-post instillinger men vil slette eventuell hjemmeside som du har liggende hos oss under samme domene da du bytter det ut med Squarespace sine peker.

Etter du har parkert domenet velger du “DNS redigeringverktøy“.

Her skal du nå legge til og endre noen peker og vi begynner med verifisering pekeren.

Vi begynner med at legge inn verifiseringlinjen (den med de masse bokstaver/siffrer på rad). Denne verifiserer over for Squarespace at du eier/har kontroll over domenet. Du gjør dette ved å velge “legg til underdomene” og angir deretter den unike tekst linje som du har fått av Squarespace. Under Type: angir du CNAME, under TTL kan du angi 3600 eller 300 og under Data: angir du verify.squarespace.com. Deretter lagrer du dette ved å klikke på “legg til“.

Nå kommer Squarespace innen om 24 timer til at finne denne verifisering og din side komer da til å kunne vises hos dem etter at du har lagt inn de resterende DNS pekere.

Neste stef er å legge inn de IP adresser (oftens 4 styks) som Squarespace anvender. Dette gjør du i din DNS editor imder underdomenet som heter “@“. Slett først de A peker som fins under @-underdomenet. Det er de som har Type: A og en IP adrese etter seg. Slett ingen andre rader. Etter dette velger du “legg til register” under “@” og legg inn de IP adresser en etter en.

Når du har lagt inn samtlige IP adresser gå ned på siden ned til underdomenet “www” i din DNS editor. Hvis den ikke fins skaper du den først som et underdomene. Slett deretter samtlige DNS peker som fins på www-underdomenet og velg deretter “legg til register“.

Legg til her et CNAME som skal peke imot ext-cust.squarespace.com.

Velg “legg til“.

Vanligvis så fungerer den nye pekning til siden innen om 24 timer.