Vanlige spørsmål angående utsending til kunder

It-sikkerhet er veldig viktig for Loopia og noe som vi intensivt arbeider med daglig. Tirsdag 22. august ble Loopia utsatt for en kriminell handling ved en inntrenging i et av våre systemer. Gjerningspersonene har hatt tilgang til deler av kundedatabasen, hvor blant annet person- og kontaktinformasjon og krypterte (hashede) passord til Loopia kundesone lagres.

Vi presiserer at inntrengingen ikke har påvirket tjenestene dine hos Loopia som e-post, websider, databaser eller passord til e-posten din. Vi vil poengtere at all informasjon om betalingskortinformasjonen din ikke lagres hos Loopia og er heller ikke påvirket av den kriminelle handlingen.

Vi gjør oppmerksom på at hendelsen er politianmeldt.

Vi ser veldig alvorlig på hendelsen, og sikkerheten til kundene våre har høyeste prioritet. Vi gjør alt vi kan for å begrense skadene av denne kriminelle handlingen.

Til tross for at passordet er kryptert (hashet) setter vi igang et ekstra sikkerhetstiltak. Vi har derfor opprettet nytt passord for alle brukerkontoene og nye kundenumre. Denne informasjon har alle kunder av Loopia mottatt på e-post.

Hvordan bytter jeg passord til Loopia Kundesone?

Du oppgir domenenavnet ditt på denne siden for å bytte passordet. Deretter ber du om engangslink for å generere nytt passord. Du kan velge om den skal sendes på e-post eller sms til kontaktperson som er angitt i brukerkontoen din.

Hvilken informasjon kan gjerningspersonene ha fått tak i?

De kan ha fått tilgang til kontakt og personinformasjon som man oppgir for å bli kunde hos oss. Dette kan også inkludere krypterte passord til Loopia Kundesone. Vi presiserer at det ikke har påvirket tjenestene dine hos Loopia som e-post, websider, databaser eller passord til e-posten din. Vi vil poengtere at all informasjon om betalingskortinformasjonen din er ikke lagret hos Loopia og er heller ikke påvirket.

Kan de som stjal passordene knekke krypteringen?

Alle kryptering er mulig å knekke, det er bare et spørsmål om hvor lang tid det tar. Vi anser imidlertid ikke at krypteringen vi bruker er spesielt lett å knekke. Vi anbefaler at du alltid erstatter disse passordene hvis du bruker det samme passordet flere steder. Se denne guiden:

https://support.loopia.no/wiki/bytte-passord-for-loopias-tjenester/

Bør jeg sperre betalingskortet mitt?

Nei, det behøver du ikke for den informasjonen er ikke lagret i Loopia sine systemer.

Har gjerningspersonene tilgang til e-postkontoen min nå?

Nei, den informasjonen er lagret i en annen del av systemene våre, og var ikke rammet av inntrengingen. Vi anbefaler at du alltid erstatter disse passordene hvis du bruker det samme passordet flere steder. Se denne guiden:

https://support.loopia.no/wiki/administrere-e-postkonto/

Websiden min har blitt hacket. Er det på grunn av denne hendelsen?

Nei, ingen kundefiler er berørt av denne hendelsen. Vi anbefaler at du for sikkerhet skyld oppdatere FTP-passordet ditt. Dette passordet er kryptert men finnes også i den databasen hvor det ble foretatt en inntrengning. Se denne guiden:

https://support.loopia.no/wiki/bytte-passord-for-loopias-tjenester/

Hva kan jeg gjøre for å beskytte meg?

Oppdater passordet ditt.

Hvor finner jeg de passordbeskyttede mappene mine?

Klikk på ditt domenenavnet i kundesonen, og klikk deretter på passordbeskyttelse. Der kan du lagre et nytt passord.

Min DynDNS-klient har sluttet å oppdatere IP-adressen?

I sammenheng med at kontoen din fikk et nytt passord, sluttet det gamle passordet å virke. Du behøver nå å legge inn det nye passordet i din DynDNS-klient. Dersom du ikke vet det nye passordet ditt kan du generere et nytt passord her.