Sitebuilder: Hvordan lager man tekst eller bilde til en link?

Linker er bra om man vil lede en besøkende til en annen intern side, eller en ekstern plass. Man kan også lage linker som åpner opp e-postprogrammet for den som klikker og angir din e-postadresse som mottager for en ny e-postmelding.

Det er mulig å lage tekst og bilder til linker

Blå marker den teksten du vi lage linken til son nedenfor. På det lille innstilling panelet som kommer opp på tommen av siden, klikker du så på det valget som har et kjede ikon. Se steg #1 og #2 på bildet nedenfor.

En rute der du kan fylle i innstillingene kommer da opp. De ulike alternativene er nedenfor:

Side i dette nettstedet
Gir deg alternativet til å linke til noen av de sidene son du har bygget med sitebuilder.

Ekstern link
En ekstern link er linker til sider som ikke er bygget i din Sitebuilder, f.eks en Facebook gruppe eller Google.no

E-postadresse
Klikker en besøkende på denne linken kommer det et e-postprogram som besøkeren eventuelt har lokalt på datamaskinen til å åpnes i en ny rute for en ny melding. Den e-postadressen som du legger inn har blant innstillingene kommer da til å legges inn som mottager for det nye automatiske mailen.

Filen lagres i dette nettstedet
Denne funksjonen brukes om man vil linke til en fil som finnes opp lastet til Sitebuilder, f.eks en PDF-fil.
Har men ikke allerede lastet opp en fil finnes det valget etter at man har trykket på “Bla”

Før du lagrer linken kan du også velge om den siden som linken skal gå opp til skal åpnes opp i et eget vindu eller ikke.

Dra ut til widgeten som heter “bilde” til ønsket plass på siden. Hold så musen over bildet som legges in som standard for å få frem valget “Redigere” som bildet nedenfor viser.

På det panelet som kommer opp finnes valget “Velg link” som du klikker på for å få frem samme innstillings rute som beskrives lengre oppe i guiden der man f.eks kan velge mellom interne og eksterne linker.

Legg bare inn de innstillingene du vil ha og lagre siden. Du har nå laget en bilde link!