Sitebuilder vil bli migrert

I løpet av august måned vil vi begynne arbeidet med å migrere våre eldste versjoner av Loopia Sitebuilder til den nyeste. Hvis du har en side som påvirkes av migreringen, er det viktig at du leser denne veiledningen.

De eldste versjonene av Loopia Sitebuilder har nådd veis ende.

I løpet av året vil vi hos Loopia avslutte våre eldste versjoner av Loopia Sitebuilder, ettersom de eldre versjonene ikke lenger blir utviklet eller vedlikeholdt av leverandøren. Vi ønsker også å kunne tilby alle våre kunder de samme mulighetene og støtten for sine Sitebuilders. Du er en av kundene som berøres av migreringen til den nyeste versjonen. Vi vil derfor flytte nettsiden din til den siste Sitebuilder-versjonen snart. Flyttingen medfører ingen nedetid for siden din, men noen andre endringer kan forekomme. Vi har listet opp disse nedenfor. Ønsker du å vite mer, finner du en introduksjon til vår nye Sitebuilder her.

Se gjerne vår Lunch & Learn på svensk, der vi blant annet går gjennom nye Sitebuilder!

Tilkommer det noen kostnad?

Nei, flyttingen skjer kostnadsfritt. Du beholder selvfølgelig den betalte perioden for din Sitebuilder. Den nye versjonen av Sitebuilder fornyes til samme kostnad som tidligere. Må jeg gjøre noe? Nei, vi kan flytte siden din helt uten din hjelp. Du vil imidlertid ha muligheten til å forhåndsvise, gi tilbakemelding og godkjenne den nye siden før flyttingen er fullført. Du vil få mer informasjon fra oss om migreringsprosessen når tiden kommer for at din side skal flyttes. Det er verdt å merke seg at det er betydelige forskjeller mellom den eldre versjonen av Sitebuilder og den nyeste. Dette betyr at den nye siden din vil få noen visuelle endringer, da den nye Sitebuilder er mye mer moderne, og siden din vil nå også bli tilpasset for mobil.

Når starter flyttingen?

Vi vil starte flyttingene tidlig i august, og de vil pågå gjennom hele høsten. Første steg er at du vil få en ny subdomene i kontoen din som heter mig.mindomän.se (der mindomän.se er ditt domenenavn) Vi ber deg om å ikke berøre denne subdomenet eller den nye Sitebuilder som opprettes for denne subdomenet. Du vil deretter få en e-postmelding når arbeidet med å flytte siden din starter. Når flyttingen er ferdig, vil du få en ny e-postmelding der du blir bedt om å gjennomgå og godkjenne den nye siden din. Her kan du komme med synspunkter og ønsker for den nye siden din. Hvis du ikke sender inn noen synspunkter, vil siden automatisk bli publisert etter 7 dager. Eventuelle synspunkter du har vil bli håndtert så raskt som mulig og siden vil deretter bli publisert. Du vil motta en melding når den nye siden din er publisert, og hvis nødvendig, kan du redigere siden din igjen via din Loopia-kundesone.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke ønsker å flytte siden min?

Dessverre er det ikke mulig å beholde siden din i den gamle verktøyet, da det vil bli stengt så snart flyttingen av alle sidene er ferdig. Vi må derfor flytte siden din til den nyeste versjonen. Hvis du ikke vil beholde siden din i det hele tatt, kan du logge inn på din Loopia-kundesone og slette din Sitebuilder derfra. Den vil da bli fjernet umiddelbart, og du trenger ikke å gjøre noe mer.

Kan jeg planlegge flyttingen min?

Nei, dessverre. Flyttingene vil skje kontinuerlig gjennom høsten, og vi har ikke mulighet til å planlegge hver side til en bestemt dag eller tid. Du vil imidlertid få informasjon både før og under prosessen. Den nye siden blir aktiv først når du har godkjent den, men husk at det kan være noen designendringer (les mer ovenfor).

Hvilke fordeler får jeg med den nye Sitebuilderen?

Du kan enklere lage stilige, mobiltilpassede og søkemotorvennlige nettsider. Vi har også sett at noen migrerte sider umiddelbart har hoppet positivt opp i søkeresultatene takket være den mer moderne sidestrukturen. Nettsiden din får automatisk HTTPS (SSL/TLS-sertifikat) og mobiltilpassing, noe som også påvirker posisjonen din positivt i søkeresultatene. Sitebuilderen tilbyr også flerspråklig støtte og mulighet for å lage og gjenopprette sikkerhetskopier.

Se gjerne vår Lunch & Learn på svensk, der vi blant annet går gjennom Sitebuilder!

Jeg har flere Sitebuilders i kontoen min, hvilken av disse er det som påvirkes?

På dette tidspunktet er det bare Loopia Sitebuilder Medium, Large og XL som blir flyttet til de nyeste versjonene. Du vil kjenne igjen den gamle versjonen av redigeringsverktøyet ved webadressen http://<ditt domene>.sitebuilder.loopia.com/ og at du har en av disse kontrollpanelene for din Sitebuilder (se bildene nedenfor).

Var denne artikkelen til hjelp?

Related Articles