SSL: Alle sidene har ikke den grønne hengelåsen

Denne guiden tar for seg hvordan du feilsøker en side med aktivt SSL-sertifikat og https-lenker som ikke har fått den grønne hengelåsen, eller om deler av siden materiell ikke lastes ned.

• Bruker du WordPress kan du følge denne guiden for raskt oppdatere alle sidene til https.
  • Følg denne guiden om du bruker WordPress og ingen bilder vises.

Om tilfelle er at den grønne hengelåsen fortsatt ikke vises etter å ha fulgt guiden vår for å aktivere SSL på domenet ditt kan dette skyldes at noe på siden hentes via en http-lenke.

Alle lenker som henter data (bilder, maler osv) må være https for at siden skal vise det grønne hengelåsen.

For å feilsøke dette kan du bruke webleseren din. I dette eksempelet bruker vi Google Chrome.

Start med å se til høyre i adressefeltet. Der vil du se en rød/svart skjold som indikerer at noe er feil på siden.

Den viser at deler av sidens innhold er skjult på grunn av at det ikke er sikkert (https).

Høyreklikk på siden og velg “Inspiser”.

Du får nå opp et arbeidsfelt til høyre for siden og deretter velger du fliken “Security/Sikkerhet”.

Last opp sidens materiell og via skjoldet laster du inn den data som anses som usikker. Vær oppmerksom på at du gjør dette for egen risiko. Skulle du mistenke at siden din er infisert av skadelig materiale (virus etc) bør du ikke laste opp på nytt.

Du vil nå se hvilke sider som blir forsøkt å laste material via http.

Du trenger nå å sjekke koden ved å søke på disse lenkene og oppdatere dem til https. Har du data du henter som må være http bør du overveie om du skal beholde disse på en eksisterende siden, eller laste de opp statisk isteden på siden din.