SSL: Aktiver SSL i OpenCart

Om du har en OpenCart butikk som du vol aktivere ditt eget SSL sertifikat på kan du følge denne guiden.

Den forutser at du allerede har et SSL sertifikat for ditt domene. Se denne guiden får å se hvordan du kan anskaffe deg ett sånt.

Aktivere SSL i OpenCart

Får at kunne aktivere SSL må du gjøre endringer i dine config filer. Hver OpenCart har to filer som du må endre. Dette gjør du igjennom FTP ved å laste hjem filene regisere dem lokalt på din dator og deretter laste opp dem på nytt.

De to filene du skal endre heter:

mindoman.se/public_html/config.php
mindoman.se/public_html/admin/config.php

Åpen disse to filene og rediger deretter disse linjer:

Merk at linjene kan være litt annerledes i din installasjon.

Endre alle http til https. Hvis du bare vil  ha handlekurven og kassen sikkret med SSL bytter du bare utt det til https under linjen “//HTTPS”. Vi anbefaler imidlertidig at samtlige linker byttes til https.

Her kan du også ha linker som slutter på loopiasecure.com. Disse lenkene bør byttes ut med bare ditt domenenavn som vist nedenfor:

Når du har gjort dette lager du og laster opp disse 2 filer på sine opprinnelige plasseringer.

Logg deretter inn i din OpenCart og under “instillinger” velger du å redigere din butikk og går til ruten “server”.

Her klikker du deretter på at siden skal anvende SSL og lagrer instillingene.

Oversikt og sikkerhet

Etter du har lagrer dette logger du utt og laster om din side en til to ganger i nettleseren.

Du skal nå kunne få opp sikkerhets teksten før ditt domenenavn i adressefeltet.

Skulle du ikke kunne få dette til kan det skyldes at plattforms byttet enda ikke er uttført. Vent da en til to timer og test å besøke deretter siden igjen.