Aktivere SSL på ditt domene

Denne guiden går igjennom hvordan du kan komme igang med ditt SSL-sertifikat for ditt domene hos Loopia. Du kan enten kjøpe et SSL-sertifikat direkte i din Loopia Kundesone eller laste opp et eksisterende sertifikat som kan bli anskaffet fra en annen leverandør.

Noter at du først må ha kjøpt og aktiveret ditt sertifikat. Se denna guide får dette.

Nå behøves det å oppdattere sidenes interne lænker for at de alltid kjører https.

For de vanligste forekommende CMS-system finnes nedenstående guider:

For andre CMS eller egen gjorte sider henviser vi til Google.

Når alle interne lenker på siden har satt seg på plads kan du nå i din Loopia Kundesone velge at “tvinge” alt trafikk i at gå via https til ditt domene.

Klikk på lagre og da kommer alt trafikk til at gå igjennom https.

Noter at om du ikke anvender Loopia’s navnservere (Du kan sjekke dette på http://whois.loopia.se) trenger du angi din websides nye IP adresse hvis du bytter plattform.

For å kunne se den nye IP adressen for siden kan du inne i kundesonen klikke på ditt domene du flyttete til den nye plattformer og etter på velge “DNS editor“.

Under @ og www ser du nå sidens nye IPv4 og IPv6 adresse. Disse trenger du å legge inn hos din nåværende DNS leverandør om du ikke anvender Loopia’s navnservere.