SSL: Alle bildene forsvant når jeg aktiverte SSL i WordPress

Hvis du opplever at bildene forsvinner etter at du har aktivert SSL-sertifikat i WordPress, skyldes dette trolig at bildene er plassert på et subdomene som ikke er beskyttet av SSL.

Denne guiden forklarer hvordan du kan flytte opplastede filer i WordPress til en annen katalog. Har du for eksempel installert WordPress via vår One-click-installer har vi plassert alle de opplastede filene på subdomenet media.xxxxxx.xx

Du kan følge denne guiden om du ønsker å ha disse i katalogen uploads som er standard for WordPress. Du trenger en FTP-konto til filene dine for å kunne utføre flyttingen.

Kontroller først om filene dine ligger på en media-subdomene. Dette finner du ut ved å klikke på Innstillinger > Media i WordPress.

Hvis du ikke ser disse innstillingene er filene dine antageligvis allerede plassert i standard-katalogen “Uploads”

Logg inn med FTP i kontoen din og lokaliser hjemmekatalogen med media-filene. I dette eksempelet ligger disse i media.minwordpress.se/public_html/ Når du sjekker er de plassert på samme vis men minwordpress.no er isteden domenavnet ditt.

Klipp ut/kopier samtlige kataloger eller marker disse for å flytte de og velg deretter å putte dem i dindomän.se/public_html/wp-content/uploads/ (hvis Uploads ikke allerede finnes i wp-content trenger du å opprette den).

Når alle filene er flyttet går du tilbake til administrasjonspanelet og velger Innstillinger > Media og bytter til at nye opplastninger skal lagres i wp-content/uploads og fjern siden feltet for fullstendig søk (WordPress søker automatisk i Uploads da).

Deretter kan du lagre og gå til mediebiblioteket for å sjekke at filene dine har den korrekte søkeparametrene.