Outlook Express

Outlook Express är ett e-postprogram som utvecklats av Microsoft. Programmet erbjuder stöd för POP3, IMAP och SMTP. Det har även en inbyggd adressbok. Outlook Express följde med Internet Explorer version 4 – 6 men ersattes senare av Windows Mail och Windows Live Mail för Windows och av Microsoft Entourage för Mac OS X.

Sista versionen av Outlook Express var 6.00.2900.2180 (versionsfakta finner man i menyn Hjälp följt av Om Microsoft Outlook Express).

Ställa in ett nytt konto

Så här gör du för att installera ett IMAP-konto i Outlook Express. Denna guide gäller den svenska versionen av Outlook Express 6.00.2900.2180 för Windows. Vissa avvikelser kan förekomma mellan olika versioner och språk, men det bör vara enkelt att följa denna guide även om du använder en annan version av Outlook Express.

Starta programmet enligt de medföljande instruktionerna. Gå in i menyn Verktyg och välj Konton. Klicka därefter på knappen Lägg till i det övre högra hörnet och välj E-post. Du får nu fram Guiden Internet-anslutning.

På denna sida anger du följande:

Klicka på Nästa för att gå vidare. På nästa sida fyller du i följande information:

Klicka på Nästa för att gå vidare. På nästa sida anger du alternativet IMAP i rullgardinsmenyn Servern för inkommande e-post är en. I de övriga fälten fyller du i följande information:

Klicka på Nästa för att gå vidare. I nästa fönster fyller du i följande information:

Klicka på Nästa för att gå vidare. Klicka därefter på Slutför för att slutföra Guiden Internet-anslutning. Du kommer nu tillbaka till fönstret Internet-konton där du nu ser ditt nyskapade konto. Klicka på knappen Egenskaper till höger.

Klicka på fliken Servrar och bocka för alternativet Servern kräver autentisering.

Gå därefter in under fliken Avancerat. På denna sida anger du följande:

Klicka slutligen på OK och därefter på Stäng så är allt klart!

Redigera konto

Så här gör du för att redigera ett konto i Outlook Express. Denna guide gäller den svenska versionen av Outlook Express 6.00.2900.2180 för Windows. Vissa avvikelser kan förekomma mellan olika versioner och språk, men det bör vara enkelt att följa denna guide även om du använder en annan version av Outlook Express.

Starta programmet enligt de medföljande instruktionerna. Gå in menyn Verktyg och välj Konton. Välj det konto du vill redigera och klicka på Egenskaper till höger. På denna sidan bör du ha angett följande:

Klicka därefter på fliken Servrar. På denna sida bör du angett följande:

På denna sida behöver du även bocka för alternativet Servern kräver autentisering. Klicka slutligen på fliken Avancerat. På denna sida bör du angett följande: