Android

For en mobil enhet, anbefaler vi IMAP-kobling. Les mer om forskjellen mellom POP3 og IMAP.

Android 4.1

Lage en ny konto (IMAP)

start e-postprogrammet via menyen Program og du burde få opp en guide for å legge til en konto. Hvis ikke klikker du på menyen oppe til høyre og velger Kontoinnstillinger og klikker der på legg til konto.
Skriv inn e-post adressen og passordet og klikk så på manuelt oppsett..

Klikk på knappen IMAP.

Skriv inn hele e-postadressen din som brukernavn og passordet ditt. Legg til mailcluster.loopia.se som IMAP-tjener. Brukes SSL som sikkerhets type skal port 993 brukes, ellers skal port 143 brukes. Klikk så på Neste

Skriv inn mailcluster.loopia.se som SMTP-tjener. Brukes SSL som sikkerhetstype skal port 465 brukes, ellers skal port 587 brukes. Pass på at Krev innlogging er krysset av. Som brukernavn og passord skal samme informasjon som for den innkommende e-posttjeneren brukes, det vil si din e-postadresse og ditt passord. Klikk så på Neste.

På denne siden kan du velge hvor ofte du vil at telefonen skal kontrollere om det finnes nye meldinger, du kan også stille inn om du vil at det skal være standardkonto for å sende e-post, om du vil motta et varsel når du får en e-post, om du vil at den skal synkronisere e-post fra denne kontoen, samt om programmet skal hente vedlegg automatisk når enheten er koblet til wi-fi. Klikk så på Neste.

Gi din nylagede konto et navn i programmet og hvilket navn det skal stå som avsender når du sender e-post, dette settes ofte til for for- og etternavn. Klikk så på Neste. Du har nå lagt til din e-postadresse i din android telefon.

Lage en ny konto (POP3)

start e-postprogrammet via menyen Program og du burde få opp en guide for å legge til en konto. Hvis ikke klikker du på menyen oppe til høyre og velger Kontoinnstillinger og klikker der på legg til konto.
Skriv inn e-post adressen og passordet og klikk så på manuelt oppsett..’

Klikk på knappen POP3.

Skriv inn hele e-postadressen din som brukernavn. Passordet ditt og legg til mailcluster.loopia.se som POP3-tjener. Brukes SSL som sikkerhets type skal port 995 brukes, ellers skal port 110 brukes. Klikk så på Neste

Fyll inn mailcluster.loopia.se som SMTP-tjener. Brukes SSL som sikkerhetstype skal port 465 brukes, ellers skal port 587 brukes. Se til at Krev innlogging er krysset av. Som brukernavn og passord skal samme informasjon som for den innkommende e-posttjeneren brukes, det vil si din e-postadresse og ditt passord. Klikk så på Neste.

PÅ denne siden kan du velge hvor ofte du vil at telefonen skal kontrollere om det finnes nye meldinger, du kan også stille inn om du vil at det skal være standardkonto for å sende e-post, om du vil motta et varsel når du får en e-post, om du vil at den skal synkronisere e-post fra denne kontoen samt om programmet skal hente vedlegg automatisk når enheten er koblet til wi-fi. Klikk så på Neste.

Gi ditt nylagde konto et navn i programmet og hvilket navn det skal stå som avsender når du sender e-post, dette er ofte for- og etternavn. Klikk så på Neste. Du har nå lagt til din e-postadresse i din android telefon.

Redigere en eksisterende konto

Start e-postprogrammet via menyen Program og klikk på meny-knappen og velg Innstillinger.

Klikk på din konto.

Bla ned til Server innstillinger.

Klikk på Innkommende innstillinger.

Skriv inn hele e-postadressen din som brukernavn. Passordet ditt og legg til mailcluster.loopia.se som IMAP/POP3-tjener. Brukes SSL som sikkerhets type skal port 995 brukes for POP3 og 993 for IMAP, ellers skal port 110 brukes for POP3 og 143 for IMAP. Klikk deretter på “Klar” og velg istedet Innstillinger for utgående under Serverinnstillinger.

Pass på at det står mailcluster.loopia.se som SMTP-tjener. Brukes SSL som sikkerhetstype skal port 465 brukes, ellers skal port 587 brukes. Sjekk at Krev innlogging er krysset av. Kontroller at hele e-post adressen står som brukernavn og passordet er skrevet inn. Klikk så på Klar og du er ferdig med konfigurasjonen.

Android 4.0 (Samsung)

Denne guiden er for en Galaxy Tab 10.1 med Android 4.0 men det ser liknende ut på en mobiltelefon.

Lage en ny konto (IMAP)

Start e-postprogrammet via menyen Program og du burde få opp en guide for å legge til en konto. Hvis ikke klikker du på menyen oppe til høyre og velger Kontoinnstillinger og klikker der på legg til konto.
Skriv inn e-post adressen og passordet og klikk så på manuelt oppsett..

Klikk på knappen IMAP account

Skriv inn hele e-postadressen din som brukernavn. Passordet ditt og legg til mailcluster.loopia.se som IMAP-tjener. Brukes SSL som sikkerhets type skal port 993 brukes, ellers skal port 143 brukes. Klikk så på Neste

Skriv inn mailcluster.loopia.se som SMTP-tjener. Brukes SSL som sikkerhetstype skal port 465 brukes, ellers skal port 587 brukes. Pass på at Krev innlogging er krysset av. Som brukernavn og passord skal samme informasjon som for den innkommende e-posttjeneren brukes, det vil si din e-postadresse og ditt passord. Klikk så på Neste.

PÅ denne siden kan du velge hvor ofte du vil at telefonen skal kontrollere om det finnes nye meldinger, du kan også stille inn om du vil at det skal være standardkonto for å sende e-post, og om du vil motta et varsel når du får en e-post. Klikk så på Neste.

Gi din nylagte konto et navn i programmet og hvilket navn det skal stå som avsender når du sender e-post, dette er ofte for- og etternavn. Klikk så på Klar. Du har nå lagt til din e-postadresse på din enhet.

Lage en ny konto (POP3)

start e-postprogrammet via menyen Program og du bør få opp en guide for å legge til en konto. Hvis ikke klikker du på menyen oppe til høyre og velger Kontoinnstillinger og klikker der på legg til konto.
Skriv e-post adressen og passordet og klikk så på manuelt oppsett..

Klikk på knappen POP3 account.

Skriv inn hele e-postadressen din som brukernavn. Passordet ditt, og legg til mailcluster.loopia.se som POP3-tjener. Brukes SSL som sikkerhets type skal port 995 brukes, ellers skal port 110 brukes. Klikk så på Neste

Skriv inn mailcluster.loopia.se som SMTP-tjener. Brukes SSL som sikkerhetstype skal port 465 brukes, ellers skal port 587 brukes. Pass på at Krev innlogging krysset av. Som brukernavn og passord skal samme informasjon som for den innkommende e-posttjeneren brukes, det vil si din e-postadresse og ditt passord. Klikk så på Neste.

På denne siden kan du velge hvor ofte du vil at telefonen skal kontrollere om det finnes nye meldinger, du kan også stille inn om du vil at det skal være standardkonto for å sende e-post, og om du vil motta et varsel når du får en e-post. Klikk så på Neste.

Gi din nylagte konto et navn i programmet og hvilket navn det skal stå som avsender når du sender e-post, dette er ofte for- og etternavn. Klikk så på Klar. Du har nå lagt til din e-postadresse i din android telefon.

Redigere en eksisterende konto

Start e-postprogrammet via menyen Program og klikk på meny-knappen og velg Kontoinnstillinger.

Klikk på din konto.

Bla ned til Server innstillinger og klikk på stille inn inn-kom. Under Serverinnstillinger.

Skriv inn hele e-postadressen din som brukernavn. Passordet ditt og legg til mailcluster.loopia.se som IMAP/POP3-tjener. Brukes SSL som sikkerhets type skal port 995 brukes for POP3 og 993 for IMAP, ellers skal port 110 brukes for POP3 og 143 for IMAP. Klikk så på “Klar” og velg istedet Innstillinger for utgående under Serverinnstillinger.

Kontroller at det står mailcluster.loopia.se som SMTP-tjener. Brukes SSL som sikkerhetstype skal port 465 brukes, ellers skal port 587 brukes. Pass på at Krev innlogging er krysset av. Kontroller at hele e-post adressen står som brukernavnet og passordet er innskrevet. Klikk så på Klar og du er klar med konfigurasjonen.

Android 2.2 (HTC)

Her har vi satt sammen en guide for hvordan man konfigurerer sin Android-telefon for å sende og motta e-post med en e-postkonto hos Loopia. Guiden er laget for Android 2.2 (Froyo) med HTC Sense, stegene er nesten de samme som for andre modeller.

Start e-post programmet via menyen “Alle program” og trykk så på meny knappen, deretter “mer” og “Ny konto”.

Her velger du “Annet (POP3/IMAP)” for å komme videre.

Skriv inn e-post adressen og passordet.Klikk så på manuelt oppsett for å komme videre.

Velg protokollen “IMAP”, kontroller at din e-postadresse står både i feltet “E-postadresse” og “Brukernavn”. Som IMAP-tjener angir du “mailcluster.loopia.se” og deretter klikker du på “Fortsett”

Som utgående server skal du sette “mailcluster.loopia.se” og port 587. Trykk så på “Fortsett”.

Velg navn for e-postkontoen din for å lettere finne den dersom du har flere kontoer installert samtidig. Trykk så på “Avslutt innstilling” for å avslutte, dine e-postmeldinger kommer nå til å hentes.