Outlook 2011 IMAP-bug

Denne artikkelen går igjennom hvordan man kan få igang Outlook for Mac og bruke server-mappene for Sendt, Utkast, Spam og søppelbøtte om man bruker et IMAP-konto med vår e-post tjeneste.

Denne guiden er skrevet i Mac OS X17.0 (Lion) med versjon Outlook for Mac 2011 (Versjon 14.1.4), og stegene kan forandre seg fra de ulike versjonene. Kontroller hvilken versjon du bruker ved å gå til menyen Outlook>Om Outlook, og deretter se versjonnummer øverst i ruten som kommer opp.

Om denne guiden ikke virker første gangen anbefaler vi at du oppgraderer Outlook for mac og prøver igjen. For å oppgradere Outlook, gå til menyen Hjelp>Søk etter oppgraderinger, klikk så på Søk etter oppdateringer og installer alle oppgraderinger i listen (om det finnes noen).

Begynn med å høyreklikke (eller Ctrl-klikke) på deres e-post konto i venstre kolonne i hovedruten for Outlook for mac.

Klikk så på ny mappe i menyen som kommer opp


outlook_2011_imap_bugg_1.png

Høyreklikk (eller Ctrl-klikk) deretter på mappen med navn Navnløs mappe hvis den nettopp er opprettet (husk at det kan ta noen sekunder før den vises i mappelisten).


outlook_2011_imap_bugg_2.png

Gi denne navnet Sendt


outlook_2011_imap_bugg_3.png

Deretter går du til Verktøy, og deretter Konto…

Velg kontoen din i venstre kolonne, og klikk deretter på knappen Avansert lengst nede til høyre.

Klikk så på tittelen Mapper og deretter  nedtrekkslisten for Sendt og marker Velg…


outlook_2011_imap_bugg_4.png

Her velger du selve mappen du vil bruke som din Sendt-mappe, og klikk deretter på Velg..


outlook_2011_imap_bugg_5.png

Gjør det samme for mappene Utkast(Dafts), Søppelpost(Spam,/Trash) og Papirkurven (Trash). Kryss også i Flytte slettende meldinger til denne mappen for Papirkurven. .


outlook_2011_imap_bugg_6.png

Klikk på OK når du stiller inn alle mapper som ovenfor, og steng deretter konto- håndteringen.

Til slutt kan du ta bort mappen som du opprettet i første steg ved å høyreklikke (eller Ctrl-klikke) på den mappen, og velg deretter Ta bort.


outlook_2011_imap_bugg_7.png

Merk at dette bare må gjøres for den norske versjonen av Outlook for Mac, ettersom i den engelske versjonen finner du og velger du automatisk disse mappene.

Var denne artikkelen til hjelp?