Loopia Boost – Generell informasjon

Loopia Boost ligner vår populære UNIX-plattform og er perfekt for deg med en litt større side, eller deg med krav på en enda raskere lastetid enn hva UNIX-plattformen kan tilby. De som har testet plattformen så langt har opplevd en betydelig forbedring i lastetidene på plattformen.

Slik flytter du til Boost-plattformen

Loopia Boost inngår i webhotellpakken Platina. Du aktiverer/flytter en side dit ved å:

1. Logg inn på Loopia Kundesone og klikk på domenenavnet for nettsiden du vil flytte til Boost.
  2. Under “Konfigurasjon” velger du “Hjemmeside hos Loopia”>”UNIX”> “Boost, PHP 7.3”.
  3. Deretter klikker du på “Lagre”.

Hvis alternativet “Boost, PHP 7.3” ikke går å velge kan det være at kontoen ikke er en Platina-konto. Da må du først oppgradere din konto via “Oppgrader kontoen din” til høyre i kundesonen.

Bra å vite

• E-postfunksjonen uten autentisering på plattformen er slått av. For å sende e-post fra nettstedet kan du bruke denne guiden.
  • Perl og Python virker ikke på denne plattformen.
  • For tilfellet finnes bare PHP 7.3 tilgjengelig på plattformen
  • .htaccess-filer virker ikke på plattformen, se nedenfor hvordan du konfigurerer din side.
  • Du kan når som helst bytte til den vanlige UNIX-plattformen i kundesonen. Byttet mellom plattformene tar bare noen sekunder og skjer vanligvis uten synlig nedetid på siden.

Nye funksjoner

Denne plattformen inneholder en mengde nyheter. Noen av disse nyhetene er ulike cacheløsninger som hjelper siden å ladde ekstremt raskt og klare høye besøkstopper.

Sidcache

Sidcachen cacher PHP-sider som om de var statiske sider. Detta kan gi ekstremt raskt lastetid og anbefales for sider hvor innholdet er samme for ulike besøkere og forsiden kan forvente høye besøkstopper. Cachen er inaktivert som standar og må aktiveres manuellt. Les mer her

Kodcache

Kodcachen cacher sidens PHP-kode som gjør at de fleste sidene laster betydelig raskere. Cachen er aktivert som standard og du trenger ikke å gjøre noe for at den skal virke. Les mer her

Objektcache

Objektcachen brukes for å cache svar fra databasen som siden bruker og anbefales for sider med mange databasespørringer som gir samme svar. Cachen er inaktivert som standar og må aktiveres manuellt. Les mer her

Innstillinger

Da .htaccess ikke virker på plattformen må innstillingene som er blitt gjort der tidligere gjøres om på et annet vis. Planen er at vi i kundesonen skal gi innstillingalternativer som passer de fleste sidene. Selvfølgelig kommer det til å finnes spesielle tilfeller som krever innstillinger som vi ikke kommer til å kunne tilby på den måten, men for disse tilfellene finnes vår gamle plattform som tidligere.

Dersom du bruker WordPress har vi samlet litt informasjon som kan være interessant angående plattformen her.

Nedenfor listes de innstillingene som kan gjøres i dag på plattformen. Savner du noe er du velkommen til å kontakte oss.

Innstillinger du kan gjøre selv i kundesonen:

• Passordbeskytte mapper på siden
  • Egne feilsider

Innstillinger vi kan gjøre for deg:

• Grunninnstillinger basert på type av side (WordPress, WordPress Multisite, Joomla). Denne forandringen er som regel ikke nødvendig for at siden skal virke, men kan hjelpe å øke sidens sikkerhet og ytelse.
  • Sidcache – aktivere eller inaktivere (standard).
  • Kodcache – aktivere (standard) eller inaktivere.
  • Objektcache – aktivere eller inaktivere (standard).
  • auto_prepend_file i PHP. Angi søkvei.
  • CORS. Angi mappe og origin.
  • Rewrites. Angi regex (matchar delen etter hostnamnet), en erstatning streng og type  (intern redirect, 301 eller 302).

Kontakt

Dersom det er noe som ikke virker som det skal på plattformen eller om du har noen forbedringsforslag, skriv til oss på support@loopia.no. Samme adresse bruker du om du vil gjøre noen konfigurasjonsforandringer på siden av de som er listet ovenfor.