Bytte Passord for Loopias tjenester

Nedenfor kan du se hvilke krav som stilles til passord for ulike Loopia tjenester samt hva man skal gjøre for å bytte passordet.

Hvilke krav stilles til passordet mitt?

Dersom du ønsker å angi et eget passord for Loopia Kundesone må du følge disse kriterier. Ettersom et svakt passord kan være en sikkerhets fare.

Kriteriene som må følges er:

• Det må være minst åtte (8) tegn langt
  • Det må inneholde minst fem (5) ulike tegn
  • Det får ikke inneholde for mange gjentakelser av noen tegn
  • Det kan ikke bare inneholde ulike typer av plass (for eksempel mellomrom)
  • Det kan ikke være et amerikansk nasjonalt forsikrings nummer.
  • Det kan ikke være et vanlig ord
  • Det får ikke være sårbart for ordliste-angrep (for eksempel får det ikke inneholde ord baklengs, ord med blanding av ord med små eller store bokstaver, ord i flertall, med fler)

Bytte passord for Loopia Kundesone

For å bytte passordet i Loopia kundesone velger du menyen til høyre Kontoinnstillinger. Klikk så på Brukeropplysninger. Du kan deretter velge bruker navn (som kan være et av domenenavnene dine) og fylle i et nytt passord

Klikk så på Lagre

Bytte passord for FTP

Når du skal bytte passord for FTP-kontoet må du være logget inn i Loopia Kundesone. Vær innlogget når du går ned til Konto Administrasjon og deretter FTP.  Velg så den FTP-brukeren du vil redigere og angi nytt passord.

Klikk på Lagre.

Bytt Passord for MySQL

Når du skal bytte passord for brukeren til MySQL-database, klikker man på databasenavnet under Databaser fulgt av database Brukere i neste rute. Velg så den brukeren du vil redigere og angi et nytt passord der.

Klikk så på Lagre.

Bytte passord for e-post kontoen

For å bytte passord på e-post kontoene dine, klikker du på den e-post kontoen du ønsker å oppdatere passordet for. I neste rute velger du “redigere” og angir et nytt passord for e-posten

Klikk så på Lagre.

Bytte passord for VPS

For å bytte ut root-passordet ditt, logger du inn i Loopia Kundesone og velger VPS-tjeneste som finnes under listen av dine aktive tjenester direkte under Søk ruten.

I VPS- kontroll panelet klikker du så på “Endre Beskrivelse”. Her kan du deretter angi root-passord for VPS’en din.

Hvordan får jeg tilbake mistet passord?

Av sikkerhets grunner er det ikke mulig å få tilbake mistet passord til noen av våre kundesoner. Det er derimot mulig å få et nytt passord generert for kundesonen din.

For å lage et nytt passord, besøk Følgende side. Der fyller du inn noen av dine domenenavn i feltet Domenenavn. Klikk så på Lagre.

Du vil så få en e-post utsent til angitt adresse. Klikk på linken som blir gitt. Da blir du presentert kundenummeret ditt, bruker navn og et nytt passord. Noter disse opplysningene, linken fungerer bare en gang.

Vil du bytte ut generert passorde, logg inn i kundesonen din med det nye passordet og følg instruksjonen ovenfor.