Manuell oppdatering av tillegg/tema i wordpress

Å holde sine WordPress-temaer/tillegg oppdaterte til de siste versjonene er det utrolig viktig for sikkerheten av siden. Dette kan man ofte gjøre veldig enkelt fra administrasjons delen i wordpress. Iblant kan man måtte gjøre det manuelt, om man for eksempel ikke kommer til administrasjons delen. Denne guiden beskriver hvordan denne prosessen går til.

1. Last ned tillegget/temaet til datamaskinen din. De fleste tillegg/temaer finnes tilgjengelige på wordpress.org, men har du kjøpt tillegget kan du måtte laste det ned fra det stedet.
  1. wordpress-download-akismet

2. Pakk opp filen som ble lastey ne (ofte en zip-fil) til en mappe på datamaskinen.
  3. Logg deg inn på FTP-kontoen.Gå til mappen dine tillegg/temaer finnes innstallert:
    • dittdomen.n/public_html/wp-content/plugins (for tillegg)
    • dittdomen.no/public_html/wp-content/themes (for teman)

I eksempelet ser du visning i FTP-programmet Filezilla.

4. Slett mappen som tilhører temaet fra FTP-kontoen. I dette ekempelet steller vi mappen som heter Akisment
  5. Kopier over den opp pakkede mappen som du tidligere lastetned til FTP-kontoen. I Filezilla kan du gjøre det gjennom å dra og slippe mappen over området lengst nede i de markerte ruten.Tillegget eller temaet har nå installert om!