Loopia iPhone App

Med Loopia iPhone-app kan du raskt og enkelt bestille nye domenenavn og håndtere dine eksisterende domener hvor du enn er.
Andre funksjoner i appen er som følger.

• Søke og registere domenenavn
  • Deaktivere/ fjerne domenenavn du ikke bruker lengre
  • Holde kontroll på når dine domener løper ut
  • Driftinformasjon
  • Se over og betale fakturaer
  • E-post og telefonlinker direkte fra appen
  • Se de seneste innleggene i vår svært populære blogg
  • Virker både på iPhone og Ipad (Universal)

En grunnforutsetning for å kunne bruke Loopia-appen er at man i sin Loopia-konto har en API-bruker aktivert.
Om du allerede har en API-bruker så kan du direkte gå til guiden for Loopia-appen.
For å opprette en kostnadsfri API-bruker så logger du inn på kontrollpanelet hos Loopia. Logg inn i Loopia Kundesone og der velger du “API” under ” Kontoadministrasjon”

Her kan du nå opprette en ny bruker som du deretter kan bruke i din Loopia-app. Angi et unikt brukernavn for brukeren din og velg de rettighetene som du vil at den skal ha. Deretter oppretter du den ved å velge “Opprett”

For å kunne bruke appen fult ut så skal du klikke på valget “Tillat metoder for å lese og endre kontoinnstillinger”

Deretter velger du “Lagre” og din bruker er nå klar til å brukes i Loopia-appen.

Loopia-appen

Nå er du klar til å begynne å bruke Loopia iPhone-app på din telefon.

Legg til brukere

For at du skal kunne ta del av Appens funksjoner så må du først legge til din bruker. Du gjør dette i telefonens innstillingsmeny der du nå skal ha fått opp et ikon for Loopias iPhone-app.

Her angir du ditt brukernavn og passord, her er det viktig at du angir ditt fulle brukernavn.

Steng deretter ned innstillingene og du er nå klar til å starte Loopia appen..

Funksjoner i Loopia-appen:

Når du starter appen så kommer du til å komme til appens startside. Her kan du lese de seneste innleggene fra vår svært populære blogg. Her kan du også benytte deg av aktuelle tilbud som vises i banneret under blogginnlegget.
Lengst nede i bildet så har du deretter navigeringsmenyen som tar deg til de forskjellige delene av appen.

Domenenavn

Under tittelen domenenavn finner du flere kraftfulle verktøy for å håndtere din Loopiakonto. Du ser alle domenenavnene dine direkte som er koblet til kontoen din.
Etter hvert domenenavn så ser du aktuell status for domenet. Grønn tekst betyr at domenenavnet er aktivt og at vi på Loopia håndterer fornyelsen av domenet.
En rød tekst etter et domenenavn sier at domenet er deaktivert og kommer til å løpe ut etter den datoen som er gitt.
Om et domene ikke fornyes av Loopia så vil du se en grå tekst som forklarer dette.

Skulle det være noen tvil om et domenenavn så er du selvfølgelig velkommen til å kontakte vår supportavdeling for direkte assistanse. Du når dem som vanlig på support@loopia.no
Vil du Ta bort/Deaktivere et domenenavn så klikker du på det aktuelle domenet og du vil da få opp en meny hvor du kan velge å deaktivere (La domenet ligge igjen i kontoen, men ikke fornye når aktuell avtaleperiode løper ut) eller å direkte ta den bort fra kontoen (Domenet kommer forsatt til å vær aktivt til det løper ut men kommer ikke til å stå på kontoen din).

Høyest oppe i domenehåndteringkolonnen finner du valget “Søk eller kjøp domenenavn”. Her kan du søke etter ledige domenenavn og direkte fra iPhonen din, bestille disse umiddelbart. I søkeruten angir du hvilket domene du vil kjøpe og får direkte svar om domenenavnet er ledig. Du kan da velge “Kjøp domennenavn” og en bestilling kommer da til å gjennomføres når du bekrefter bestillingen  det neste vinduet som kommer opp. Når bestillingen er gjennomført vil du få en bekreftelse på dette.

Fakturaer
For å betale ditt nybestilte domene eller bare se på dine aktuelle ubetalte fakturaer så velger du tittelen “Fakturaer” i appen.

Du kan her klikke på den fakturaen du vil ha mer informasjon om og kan da velge å betale fakturaen direkte med kredittkortet ditt på vår hjemmeside eller ved hjelp av Loopia Prepaid

Support
Under support tittelen så finner du kontaktopplysninger til våre avdelinger på Loopia, her kan du klikke på den respektive avdelingens e-postadresse for å komme i kontakt med oss. Her kan du også finne telefonnummer til support og økonomiavdelingen om du foretrekker å kontakte oss via telefon.
Selvfølgelig finnes også en link til vår utbygde kunnskapsdatabase hvor du kan finne aktuelle guider til vår tjenester.

Driftstatus
Under den siste tittelen “Driftsatus” kan du se eventuelle planlagte og ikke planlagte driftsavbrudd eller om avbrudd pågår så kan du også se aktuell status på forstyrrelsen. Denne informasjonen kan du selvfølgelig også ta del av på adressen www.driftbloggen.se