Kontaktskjema

Vi har et skjemascript (basert på nms-Formmail) som du kan bruke til å samle informasjon fra et skjema og sende det til en e-postadresse. Et eksempel på bruk av et slikt skjema er på en ordreside.

Følg disse trinnene for å bruke løsningen:

1. Last ned vår ferdige skriptmal (to filer; form.html & mail.php) her.
  2. Åpne filen “mail.php” i en tekstredigerer. Rediger linje 2 og skriv inn e-postadressen der du vil ha meldinger sendt via skjemaet.
  3. Last opp filen til ønsket søkvei på nettsiden din via FTP.
  4. Rediger linje 9 i “form.html”-filen (http://mindomene.no/mail.php) med riktig vei til skriptet du lastet opp i trinn 3.
  5. Last opp filen “form.html” til ønsket sted der du vil at skjemaet skal være.

Klar! Skjemaet er nå klart til bruk på f.eks. “http://mindomene.no/form.html”.

Hvis nettsiden din har et SSL-sertifikat og derfor bruker https:// må koblingene i skriptene også være https://.

Hvis nettsiden din der skjemaet skal brukes er på Autobahn-plattformen må du i stedet lage et underdomene som ligger på UNIX-plattformen der du laster opp skriptet. Deretter lenker du til “http://subdoman.mindoman.se/mail.php” i stedet.

<!DOCTYPE html>
<html lang="no">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title>Skjemasiden</title>
</head>
<body>
<form name="form" method="post"
    action="http://mindomane.no/mail.php" accept-charset="iso-8859-1">
    <p>
        Fyll ut skjemaet og klikk på send-knappen.
        Vi vil svare deg så snart vi kan.
    </p>

<input type="hidden" name="redirect"
        value="http://www.mindomene.no/takk.html">

<p>
        <label>
            Navn<br>
            <input type="text" size="25" name="name">
        </label>
    </p>

<p>
        <label>
            E-post<br>
            <input type="text" size="25" name="email">
        </label>
    </p>

<p>
        <label>
            Ärende<br>
            <select name="subject" size="1">
                <option value="help">Hjelp</option>
                <option value="tips">Tips</option>
                <option value="other">Andre</option>
            </select>
        </label>
    </p>

<p>
        <label>
            Fyll ut spørsmålet ditt<br>
            <textarea name="body" cols="40" rows="15"></textarea>
        </label>
    </p>

<p>
        <input type="submit" value="Send">
    </p>
</form>
</body>
</html>

Referanse

Nedenfor er en forklaring på hva de forskjellige feltene i Formmail betyr.

subject

Dette feltet spesifiserer overskriften til e-postmeldingen. Hvis dette feltet ikke er inkludert, brukes standardoverskriften: WWW Form Submission.

<input type="hidden" name="subject" value="Kontaktskjema">

email

Dette feltet lar brukere oppgi e-postadressen. Hvis dette feltet er fylt ut, blir denne e-postadressen angitt som avsender, slik at du kan svare på meldingen direkte via e-post.

<input type="text" name="email">

realname

Dette feltet lar brukere fylle ut navnet sitt. Hvis dette feltet er fylt ut, settes navnet som avsender av meldingen. Feltet kan godt kombineres med e-postfeltet for å opprette avsenderen av meldingene i skjemaet “Navn” <navn@bedrift.no>.

<input type="text" name="realname">

redirect

Dette feltet definerer hvilken side brukeren skal omdirigeres til etter at skjemaet er utfylt og sendt, f.eks. en takkeside. Det anbefales å skjule dette feltet.

<input type="hidden" name="redirect" value="http://www.mindomene.no/takk.html">

required

Med dette feltet kan du kreve at ett eller flere felt fylles ut før siden kan sendes. Bare skriv inn navnene på feltene du vil være obligatoriske i verdien for dette feltet. Hvis brukerne ikke har fylt ut de nødvendige feltene, vil de bli varslet via en feilside. Slik angir du feilside du vil lese mer om nedenfor.

<input type="hidden" name="required" value="email,name">

missing_fields_redirect

Dette feltet definerer hvilken feilside du vil ha hvis du har brukt det nødvendige feltet. Dette lar deg tilpasse feilsiden selv, i stedet for å bruke standardfeilsiden.

<input type="hidden" name="missing_fields_redirect" value="http://www.mindomene.no/skjemafeil.html">