Koble Dreamweaver til din FTP

Dreamweaver er en hjemmeside produksjons program som har støtte for å laste opp sider via FTP. Adobe har utviklet Dreamweaver (tidligere kjent som Macromedia), og det er et utmerket valg for deg som vil ha et alt-i-ett program for hjemmesiden din.

• Støtter de fleste FTP-servere.
  • Har innebygde funksjoner for å synkronisere hjemmesider.

Slik gjør du for å legge til en FTP-konto og publisere hjemmesiden med Dreamweaver. Installer og start programmet i følge vedlagte instruksjoner.

Gå inn under menyen sted og velg Håndtere steder ( Se bilde 1).

Velg “Nytt sted”

PÅ denne siden under “sted” legger du inn du følgende

Stednavn
Det navnet du vil gi kontoen, f. eks mindomen.no.
Lokal mappe for stedet
Den mappen på din harddisk som inneholder hjemmesiden.

Under tittelen “Server” klikker du på pluss-ikonet

På denne siden, under Remote Info, angir du følgende:

Servernavn
mindomen.no (valfritt)
Koblet med
FTP
FTP-adresse
ftpcluster.loopia.se
Brukernavn
Ditt brukernavn, f eks mindomen.no.
Passord
Ditt Passord
Rotkatalog
Mappen filene skal publiseres i, f eks /mindomen.no/public_html

Dine innstillinger er nå lagret, klikk på klar for å avslutte.

For å laste opp en fil klikker du på Sted og deretter Send. Programmet kobler da til serveren og laster opp dine filer.

Klikk på Ja for å laste opp de filene som din side trenger for at den skal virke. Du har nå publisert din hjemmeside.