Informasjon om DNSSEC

Med DNSSEC kan du sikre domenenavnet og beskytte dine brukere fra fenomener som DNS cache poisoning.

Hva er DNSSEC?

DNSSEC er et sikkerhets tillegg til DNS-systemet (Som kort sagt er brukt til å matche et domenenavn mot en spesifikk datamaskin på Internett). DNSSEC beskytter Internett-brukerne fra forfalsket DNS-data som for eksempel via DNS cache poisoning. DNS-svar som sikres med DNSSEC signeres digitalt og man kan på den måten være sikker på at DNS-data ikke er forfalsket på veien fra DNS-serveren.  .

Hvilke domenetyper støtter DNSSEC?

Den dag i dag støttes DNSSEC bare av en håndfull lands domener, hvorav .no-domener er en.
Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) har vært en på-drivende aktør for å innføre denne teknikken.

Hva kreves for å aktivere DNSSEC?

For å kunne aktivere DNSSECså må vi være teknisk kontakt for ditt .no-domene, og det må håndteres av våre DNS-servere. Disse kravene fylles automatisk om du registrerer domenenavnet hos oss og DNSSEC aktiveres så fort domener har blitt registrert. Hvis ikke må du følge stegene i vår guide for å Bytte navnserver.

Mer informasjon

For mer informasjon om DNSSEC, vennligst se følgende sider: