Bytte Navnserver

For at du skal kunne omdirigere domenet til den nye DNS-serveren via Loopia Kundesone må vi være registraren for domenet. Ved å skrive inn ditt domenenavn på whois.loopia.no og søke, kan du kontrollere hvor domenet er registrert. I søk resultatet kan du se om Loopia AB står som registrar.

Om vi ikke står som registrar må du overføre domenet til oss for å kunne bytte navn serveren gjennom kontoen din hos oss. Les mer om dette her

Står vi som registrar på domenenavnet kan du logge in i Loopia Kundesone og deretter klikke på domenenavnet du ønsker å bytte navnserver på. Om du ikke finner domenenavnet du leter etter kan du søke i ruten “Søk blant dine tjenester”
Når du har fått opp dialogruten for domenenavnet, kan du klikke på knappen Navnserver.

Dialogruten kommer til å ekspandere og gi deg muligheten til å bytte opp til fem navnservere. Det må alltid være angitt minst to navnservere til domenet.

Om det er Loopias navnservere du vil bruke er det ns1.loopia.se og ns2.loopia.se du skal velge. Om du flytter domenet til en annen leverandør så kan du få informasjonen av dem.

For at byttet skal gå igjennom må du ha to DNS-servere som er konfigurert til å hente ditt domenenavn. Om DNS-serveren du angir ikke svarer korrekt (er konfigurert for domenenavnet) kommer byttet ikke til å gå igjennom.

Du kan derimot  velge muligheten Tvinge endring slik at domenet dirigeres mot navnserveren uten at du behøver å kontrollere at de svarer riktig.

Når du har angitt hvilken navnserver du vil bruke, klikker du på Bytt navnserver. om alt går bra vil du få den følgene meldingen, og forandringen vil gå igjennom for fullt på hele Internett innen 48 timer.

Du kan også kontrollere at riktig navnserver er gitt på whois.loopia.no som burde vise de nye navnserverene kort tid etter at endringer er utført.