Flytte hjemmeside og e-post til Loopia

Å flytte hjemmeside, e-post og dine domenenavn kan høres vanskelig ut, men følger du guiden nedenfor så er det faktisk ganske enkelt. Skulle du stå fast på noen av punktene er du selvfølgelig velkommen til å kontakte vår support. Vi har åpent alle dager i året rundt (ja til og med julaften)
Velkommen til et ordentlig webhotell.

Bestille Loopia webhotell

Velg den webhotells pakken som passer seg best. Der velger du at du allerede har et domen og angir domenenavnet du har i dag (adressen til hjemmesiden din uten www.). Husk at dette ikke kommer til å påvirke din nåværende hjemmeside ettersom ingen trafikk styres om ved bestillingen.
Gjennomfør så bestillingen. Du kommer nå til å få en faktura på den webhotells pakken du har valgt. Vil du komme igang så fort som mulig kan du betale fakturaen med kort på    https://www.loopia.no/betaleonline. Når betalingen er kommet inn til oss kommer kontaktinformasjonen til å sendes til den e-postadressen du oppgav ved bestilling.

Flytte hjemmesiden din

HTML-side:

Har du en vanlig html-side laster du ned en kopi av hjemmesiden fra din nåværende leverandør oftest med hjelp av et FTP-program. Du laster den så opp til kontoen her ved FTP. Om du ikke har FTP innloggingsdetaljer så lager du en konto i Kundesonen ved å klikke på “FTP-konto” i menyen “Legg till”
Følg guiden for å laste ned og opp filene dine vi FTP. Du finner disse her.

FTP-informasjonen til en FTP-konto er noe man selv som kunde legger til.
Dette gjøres på følgende måte:
Logg inn i Loopia Kundesone
Når du er inn logget klikker du på linken “Konto innstillinger” og deretter linken “FTP-informasjon” Der velger du å legge til en ny konto.

Blogg:

Har du per i dag en blogg hos en annen leverandør f.eks WordPress-blogg hos WordPress.com eller noen gratistjeneste som blogg.no eller blogger du lett kan flytte over med hjelp av  våre guider i kunskapsdatabasen.

Databas:

Har du en MySQL-database hos din nåværende leverandør (f.eks WordPress drevet med en database)så kan du flytte den med hjelp av programmet MySQL-workbench og  vår guide i kunskapsdatabasen eller direkte via phpMyAdmin i kundesonen din.

Prøve hjemmeside

For å teste at alt virker som det skal med hjemmesiden din før du styrer trafikken til Loopia, kan du lage adressen  http://dindomen.no.loopiadns.com (hvor du bytter dindomen.no med ditt domenenavn.) Husk at om du f.eks har en WordPress så må du i Wordpess angi at sidens URL er med loopiadns.com for ellers kommer du til din gamle leverandør. Mer informasjon finnes på denne siden.

Flytte e-post

For å legge opp e-postadressene dine hos oss og føre over alle tidligere e-postmeldinger følger du vår  guide i kunskapsdatabasen.

Det finnes også en guide på hvordan du gjør dette med programmet  Mozilla Thunderbirdvår blogg.

Flytte eller koble om domener

Når siden virker som den skal og du lager flere e-postkontoer så er det tid for å styre besøkende til Loopia. Dette gjør du i Loopia Kundesonen din.
For å koble om eller flytte domenene dine til oss følged du vår guide i kunskapsdatabasen.

Si opp din nåværende webhotell.

Når du kontrollerer at du har fått over alt, og at alt virker som det skal er det tid for å si opp din nåværende leverandør. Ulike leverandører har ulike oppsigelses prosedyrer så kontakt din leverandør for informasjon om deres metode.

Mangler du noe i gjennomgangen ovenfor, nøl ikke med å kontakte vår support for å få hjelp.