Dreamweaver – Publisere

Dreamweaver er et hjemmeside produksjons program som har støtte for å laste opp sider via FTP. Adobe utviklet Dreamweaver (tidligere Macromedia), og det er et veldig bra valg for deg som vil ha et alt i ett program for din hjemmeside.

• Støtter de fleste FTP-servere.
  • Har innebygget funksjoner for å synkronisere hjemmesiden.

Slik gjør du for å legge til en FTP-konto og publisere din hjemmeside med Dreamweaver. Installer og start programmet med følgende instruksjoner.

Når du starter Dreamweaver så har du på skjermen nede i høyre hjørne en utforsker hvor du kan koble mot Loopias FTP.

Som standard så viser den skivebordet ditt sine filer og for å koble til Loopia via Dreaweaver gjør du følgende:

Klikk på pilen etter “Skrivebord” og velg der “Håndtere Plasser”

I den neste ruten velger du “Ny”

Angi et navn for ditt nettsted og velg her også i hvilken mappe din lokale nettside filer ligger.

Klikk så i høyre meny på valget “Server” og du skal her få opp en tom rute.

Nede på venstre hjørne av ruten klikker du på Plusstegnet.
Nå kommer serverens innstillinger opp.

Angi først et valgfritt servernavn, i eksempelet har vi valgt å døpe server koblingen til Loopia.
Om det ikke allerede er valgt velger du å koble med FTP.

FTP-Adresse
ftpcluster.loopia.se
Brukernavn
mindomen.no
Passord
Det passordet som du ga for din FTP-bruker
Rotkatalog
I ruten Rotkatalog så gir du den katalogen du vill logge inn i på FTP’en.
Vill du ha direkte tilgang til dine nettfiler så angir du mindomen.no/public_html/ (Der du bytter ut mindomen.no med ditt domenenavn)
Webb-URL
Her angir du den riktige adressen til nettstedet ditt.

Klikk så på “Lagre” for å lagre innstillingene dine.

For så å koble til plassen din med Dreamwever så velger du plassen din i listen og klikker på “lagre”

For nå å koble til din plass med Dreamwever så velger du din plass i listen og klikker på “lagret”