Dreamweaver CS5

Dreamweaver er en hjemmeside produksjon program som har støtte for å laste opp sider via FTP. Adobe har utviklet Dreamweaver (tidligere kjent som Macromedia), og det er et utmerket valg for def som vil ha et alt-i-ett program for hjemmesiden din.

• Støtter de fleste FTP-serverer.
  • Har innebygde funksjoner for å synkronisere hjemmesider.

Slik gjør du for å legge til en FTP-konto og publisere hjemmesiden med Dreamweaver. Installer og start programmet i følge vedlagte instruksjoner.

Når du starter Dreamweaver, nede på høyre hjørne av skjermen har du en utforsker del hvor du kan koble mot Loopias FTP.

Som standard så viser den skrivebord filene dine og for å koble Dreamweaver til Loopia gjør du følgende:

Klikk på pilen etter “Skrivebord” og velg der “Håndtere Plasser”

I den neste ruten velger du “Ny”

Angi et navn for ditt nettsted og velg deretter hvilken mappe dine lokale nettstedfiler ligger.

Klikk så i høyremeny på valget “Servere” og du skal her få opp en tom rute.

I hjørnet nede til venstre av ruten så klikker du på Pluss-tegnet.
Nå kommer serverens innstillinger opp.

Angi først et valgfritt servernavn, i eksempelet har vi valgt å døpe serverkoblingen til Loopia.
Om det ikke allerede er valgt så velger du å koble med FTP.

FTP-Adress
ftpcluster.loopia.se
Brukernavn
mindomen.no
Passord
Det passordet som du angir for din FTP-bruker
Rotkatalog
I ruten Rotkatalog så angir du den katalogen du vill logge inn i på FTP:n.
Vill du ha direkte tilgang til dine webfiler så anger du mindomen.no/public_html/ (Hvor du bytter ut mindomen.no mot domenenavnet ditt)
Web-URL
Her angir du den rette adressen til ditt nettsted.

Klikk deretter på “Lagre” for å lagre innstillingene dine.

For å nå koble til ditt sted med Dreamwever så velger du ditt sted i listen og klikker på “Klar”