Coppermine

Coppermine Photo Gallery

Start med å laste ned den pakkede (zip) filmappen for galleriet.                                                 Dette gjøres her:  Coppermines hjemmeside

Pakk så opp filene med valgfritt program på valgfri plass på din harddisk.

Bruk en FTPklient for å overføre filene til din konto hos oss.

Når du har lastet opp filene til mappen public_html for ditt domene,
Åpne opp en nettleser og skriv inn adressen til domenet etterfulgt av filnavnet “install.php”

(http://www.dindomän.com/install.php)

Om du har valgt å legge galleriet i en underkatalog vil lenken da bli  (http://www.dindomän.com/katalognavn/install.php)

Fyll så inn de verdiene som installasjonen vil ha.                                                                     Eksempel og litt forklaring finnes i bildet under.

Om ruten under kommer opp. klikk på knappen “continue” for å komme til ditt galleri

Du vil nå kunne opprette gallerier og også laste opp bilder direkte til galleriet via din nettleser.    Det første du bør gjøre er å opprette nye kategorier og videre nye album.