Automatisk oppdatering gjøres ikke direkte

Selv om det i blant kalles for omkompilering,  kompilering , opplastning eller noe annet handler det om at når man laster opp en ny ASPN.NET-tekstfil ( kan f.eks være web.config eller .aspx) så vises fortsatt det gamle resultatet via nettleseren.

Følgende er den mer tekniske bakgrunnen til hvorfor det ikke virker.

I ASP.NET v2.0 brukes utelukkende som kalles FileChangeNotifications (FCN):

Det Win32-anropet som brukes finnes beskrevet i MSDN FindFirstChangeNotification:

Dette innebærer at en katalog eller filsystem monitorteres separat og at applikasjoner får informasjon når forandringen gjøres.

ASPN.NET-applikasjoner oppdateres (recycle) så fort noen forandringer oppdages (katalog, fil lages, tas bort eller forandres)

I vårt webmiljø har vi en kraftig Network Attached Storage (NAS) der alt kundemateriale finnes og respektive Windows servere benytter seg av den via SMB/CIFS.

FindFirstChangeNotification virker også over SMB/CIFS for et mindre antall kataloger (altså ikke for mange kundekataloger som vi har) og Microsoft har beskrevet begrensningene på.:

Det finnes ikke noen måte å løse denne begrensningen i ASP.NET for øyeblikket.

Det skjer en periodisk oppdatering (recycle) av alle ASP.NET- applikasjoner ca en gang pr døgn (basert på når respektive applikasjoner sist oppdaterte) men i Loopia Kundesone kan du selv be om at ASP.NET-applikasjonen skal oppdatere, for eksempel etter du har gjort en forandring.

Network Appliance, som er produsert for våre NAS-maskiner , melder at man sannsynlig kan jobbe forbi begrensningen i en senere versjon av operasjons systemet deres.