Angi rettigheter i Sharepoint Online

Logg inn på Microsoft Online Portal med den brukeren du har opprettet som administrator for kontoen.

Når du er innlogget velger du “Admin” i toppmenyen for å komme til administrasjonsmenyen.

I venstre meny finner du Håndtering–>Brukere

Her vil du nå se en liste over de brukere som ligger inne i din Office 365 konto.
En bruker skiller seg fra de andre og har onmicrosoft.com med i sitt navn.

Denne brukeren er administrator for kontoen og det er denne du skal logge inn med for å redigere rettighetene til de øvrige brukerne..
Kryss av i ruten til venstre for det brukernavnet.

velg så “tilbakestill passord”

på den påfølgende siden kan du velge om du vil ha en e-post melding med det nye passordet og hvor det skal sendes. Når du har gjort dine valg så klikker du på “tilbakestill passord” og det nye tilfeldige passordet vil vises på skjermen.

Logg så ut og deretter inn igjen som den brukeren du nettopp har tilbakestilt passordet for. Du vil oppfordres til å bytte dette passordet ved første innlogging. Følg instruksjonene du vil få.

Etter at du har logget inn, velger du igjen “Admin” i toppmenyen.

Midt på skjermen vil du se valget  ”Gruppenettsteder og dokument–>Endre rettigheter”

Velg dette for å komme inn i administrasjonen for Sharepoint Online.
Her velger du knappen “tildele rettigheter” og et nytt vindu vil åpnes.

Her skriver du inn e-post adressene til de brukerne av din konto som du vil endre rettighetene for. Deretter fyller du inn i menyen hvilke rettigheter disse brukerne skal ha
Enten velger du en av de forhåndsinnstilte gruppene som ligger der (anbefales av Microsoft).

Eller så legger du inn egne rettigheter.

• Alle rettigheter: Brukeren har alle rettigheter og kan endre innhold, endre innstillinger og administrere rettigheter på nettsiden.                                                                               *Design: Brukeren kan vise,legge til,oppdatere,fjerne,godkjenne og tilpasse nettsiden og dens innhold.
  • Delta: Brukeren kan vise og endre innhold. Men kan ikke endre noe på selve nettsiden.
  • Lese: Brukeren kan vise nettsiden og dens innhold, men kan ikke gjøre noen endringer.
  • Begrenset tilgang: Brukeren kan vise enkelte lister, listeobjekter, dokumentbibliotek,mapper og dokument når brukeren får tilgang.

Når dette er utført så lagrer du dette og den nye brukeren vil få tilgang til Sharepoint Online i henhold til de rettigheter du har angitt.
les gjerne mer om Sharepoint Online her: Information om Sharepoint Online