Informasjon om DNSSEC

Med DNSSEC kan du sikre domenenavnet og beskytte dine brukere fra fenomener som DNS cache poisoning.

Hva er DNSSEC?

DNSSEC er et sikkerhets tillegg til DNS-systemet (Som kort sagt er brukt til å matche et domenenavn mot en spesifikk datamaskin på Internett). DNSSEC beskytter Internett-brukerne fra forfalsket DNS-data som for eksempel via DNS cache poisoning. DNS-svar som sikres med DNSSEC signeres digitalt og man kan på den måten være sikker på at DNS-data ikke er forfalsket på veien fra DNS-serveren.  .

Hvilke domenetyper støtter DNSSEC?

Den dag i dag støttes DNSSEC bare av en håndfull lands domener, hvorav .no-domener er en.
Stiftelsen för Internetinfrastruktur (.SE) har vært en på-drivende aktør for å innføre denne teknikken.

Hva kreves for å aktivere DNSSEC?

For å kunne aktivere DNSSECså må vi være teknisk kontakt for ditt domene, og det må håndteres av våre DNS-servere. Disse kravene fylles automatisk om du registrerer .se eller .nu domenenavnet hos oss og DNSSEC aktiveres så fort domener har blitt registrert. For tilfellet kan vi ikke signere DNSSEC for .no domener med våre navn servere. Hvis ikke må du følge stegene i vår guide for å Bytte navnserver.

Mer informasjon

For mer informasjon om DNSSEC, vennligst se følgende sider: