Rapidweaver

RapidWeaver er et program fra Realmac Software og brukes for å opprette og publisere hjemmesider. Denne guiden er skrevet for RapidWeaver 5.2.2 og stegene for å publisere hjemmesiden kan forandres i nyere versjoner av programmet. Versjon 5.2.2 finnes for tiden ikke på Norsk, derfor er guiden skrevet med den engelske versjonen av programmet. Dersom du vil se større versjon av bildene kan du klikke på dem.

Fordelen med å bruke RapidWeaver for å lage en hjemmeside er at man har forskjellige prosjekter for sine forskjellige hjemmesider, så man slipper å endre koblings opplysningene hver gang man bytter mellom prosjekt/hjemmeside.

Du kan hente den siste versjonen av RapidWeaver ved å klikke her.

Når du lager et nytt prosjekt i programmet så kommer det  allerede opp et spørsmål om hvor hjemmesiden kommer til å ligge, i denne burde du fylle i Web Adress med dit du vil at hjemmesiden skal vises.

Når du lager hjemmesiden din, eller i det minste lagt inn en side i prosjektet så kan du teste å laste opp hjemmesiden ved å klikke på Publish– knappen oppe til høyre og fylle inn følgende innstillinger:

Servernavnet du skal angi er: ftpcluster.loopia.se

Brukernavnet og passord for FTP lager du først inne i kundesonen under menyvalget FTP-konto. Du velger deretter hvilken mappe brukeren skal ha tilgang til. I Path i Rapidweaver skriver du inn søkeveien til hjemmesiden, og rett søkevei kommer an på hvilken mappe du valgte at den gjeldende FTP-brukeren skal ha tilgang til. De står i relasjon til hverandre. For eksempel, har du i kundesonen valgt Hele hjemmappen for din FTP-bruker, da blir søkeveien for Rapidweaver følgende mindomen.no/public_html/.

Legg merke til at innstillingene for domenet må være Hjemmeside hos Loopia med plattformvalg Autobahn, UNIX eller Windows, for at siden lastes opp med FTP med f.eks Rapidweaver  skal synes.