Windows tilkobling via FTP

Hvis nettsiden din er på vår Windows-plattform, må du følge denne veiledningen for å se hvordan du kobler til via FTP og oppdaterer filene dine på serveren.

Når du flytter domenet ditt til Windows-plattformen, er din første FTP-bruker unik for det aktuelle domenet.

Legg/ligger siden på Windows-plattformen

Tilslutt med FTP

I din kundesone finner du dette under “kontoadministrasjon” -> “FTP” litt nede i kundesonen.

Hvis det er første gang du bruker denne kontoen, må du først skrive inn et nytt passord og klikke på “opprett FTP konto”. Den første brukeren som er opprettet, har alltid bokstaven “a” på baksiden av brukernavnet. Du kan opprette flere FTP-login til domenet, og disse vil få “b” “c” etc, Når de logger inn, kommer de direkte til webkatalogen. Den første brukeren som opprettes, får automatisk en katalog høyere opp, og kan for eksempel se loggfiler etc.

FTP Innstillinger

Når du kobler til FTP, skriver du inn domenenavnet som servernavn (du bør ikke angi ftpcluster.loopia.se som er UNIX FTP-serveren og den utfasede Winwdows-plattformen). Deretter FTP brukernavn og passord.

Siden domenet ditt ikke er inkludert i FTP-server-sertifikatet, vil du motta et notat på dette som du kan klikke “OK” på.

Katalogstruktur

Når du er logget inn, vil du se den opprinnelige brukerdomenenavnskatalogen, og ett klikk inn vil du se katalogene som denne brukeren får tilgang til.

Klikk her på “WWWRoot”.  i den katalogen vil du deretter kunne laste opp Windows-websiden din.

Hvis du logget inn med en ekstra bruker, kommer du umiddelbart inn i WWWRoot-katalogen og kan laste opp filene der.

At tenke på:

• Hvis du nettopp har flyttet siden til den nye plattformen, kan det hende du finner det vanskelig å koble til FTP. Dette skyldes at DNS ikke er oppdatert ennå. Vent en time, deretter burde det fungere. Alternativt, i kundesonen, klikk på domenet og velg DNS-editor. Koble deretter til IP-adressen som er plassert under “@” i domenets DNS-innstillinger.
  • Den nye plattformen har maksimalt 10 GB data per domene.
  • For optimal ytelse skal siden koble til en MSSQL-database i stedet for MariaDB/MySQL.