SSL på Loopia

Denne guiden går igjennom hvordan du installerer SSL på ditt domene hos Loopia. Du kan enten kjøpe et SSL-sertifikat direkte i din Loopia Kundesone eller laste opp et eksisterende certifikat som fra en annen leverandør.

Kjøpe og installere et sertifikat via Loopia.

For tilfellet tilbyr vi to ulike sertifikat på Loopia. Et Wildcard-sertifikat som beskytter dit domene inklusivt alle underdomener f.eks shop.dittdomene.no, blogg.dittdomene.no osv.

Det andre sertifikatet er enklere og beskytter ditt domene inklusivt www. Dvs dittdomene.no og www.dittdomene.no.

Har du i dag en WordPress-side på Loopia installert via vår One.Click installer kan du flytte dine filer fra underdomenet media.dittdomene.no med hjelp av denne guiden. På den måten kan du deretter beskytte din side med den enklere (og billigere) SSL-sertifikatet.

Logg inn i din kundesone og øverst på siden finner du vår hurtigguide for å bestille SSL til ditt domene.

Velg deretter at du vil kjøpe ditt sertifikat.

Nå velger du hvilket sertifikat du vil kjøpe, det domenet som skal beskyttes og antall år du vil kjøpe direkte. Her anbefaler vi tre år da kostnaden for sertifikatet synker.

Les igjennom avtalen og kryss i at du har inneforstått disse for å fullføre bestillingen.  Noter at sertifikatutstedere sender ut en e-postbekreftelse til epost adressen admin@dittdomene.no i sammenheng med bestillingen.

Dersom domenet har e-post håndtering via Loopia opprettes denne adressen automatisk som en videresending til den teknisk kontakten i kontoen (samme som får brukerooplysningene). Dersom du har e-post hos en  ekstern leverandør må du først opprette adressen før du fullfører bestillingen.

Du kan deretter betale bestillingen direkte med kort eller vente på faktura som sendes ut etter noen minutter. Bestillingen blir så behandlet direkte når betalingen for fakturaen har kommet inn.

Innen et par timer får du deretter en bekreftelse fra Geotrust som er vår samarbeidspartner for SSL-sertifikat med emnet “RapidSSL order received for Domain xxx.xx” For denne meldingen behøver du ikke å gjøre noe med. Kort etter vil du få til sendt en ny melding med emnet ”RapidSSL Certificate Request Confirmation” og en bekreftelseslink som du skal klikke på.

Du kommer nå til vår samarbeidspartner portal hvor du velger å godkjenne eller ikke godkjenne din bestilling av SSL.

Når du har godkjent bestillingen tar det noen minutter før du tilslutt får en melding med informasjon om at alt er klart med sertifikatet. Her informeres du  om hvordan du installerer sertifikatet på serveren. Det må du ikke gjøre da vi i samarbeid med sertifikatets utviklere installerer dette direkte på din webserver hos oss. Dersom domenet allerede er flyttet til vår plattform med støtte for SSL kan du nå oppdatere alle interne linker på siden til å gå mot https og deretter aktivere funksjonen i kundesonen som tvinge all trafikk til å gå via https til din side.

Velg å lagre og nå er det klart. Du kan kontrollere at alt virker ved å besøke siden og i adressefeltet se https og at nettleseren maskerer siden med sikker.

Installere et sertifikat fra en annen leverandør

Dersom du allerede har et sertifikat fra f.eks Lets Encrypt kan du istedenfor å kjøpe en ny lisens bare laste opp lisensen for ditt domene via kundesonen.

Her velger du at du allerede eier et SSL-sertifikat og limer inn sertifikatet i neste rute,

Klikk deretter på legg til og deretter er det klart. Du kan nå se til at oppdattere eventuelle interne lenker for din side ved å gå igjennom httos og etter på kan du i ditt kontrollpanel velge at tvinge all trafikk til https.

Klikk etter på på lagre og din hjemmeside vil da nå være sikkret igjennom SSL.

Du kan kotrollere at alt fungerer ved å besøke siden og i adressefeltet se https og også nettleserens markering av at siden er sikker.

Mere informasjon om SSL

SSL står for Secure Socket Layer og anvendes for at sikkre krypteret informasjon imellom en server og en klient (besøkende). Sånn sett er det umuligt at “avlytte” trafikken imellom din SSL sikkrer nettsted og dine besøkende.

SSL sertifikat er også signeret hvilket gjør at man kan bekreæfte en identiteten av nettstedet. Det er mulig at kontrollere signeringen av et SSL sertifikat ved å dobbel klikke på den lille lås ikonen som vises i nettleserens vindu når man besøker en SSL sertifisert nettsted.

Vi anvender også 256 bit SSL kryptering. For yttligere informasjon om SSL kan vi rekommendere følgende side: