Oppgradere PHP hos Loopia

For å oppgradere nettstedet ditt hos Loopia til en senere PHP-versjon, gjør du følgende:

1. Sjekk nettstedets programkode

Vi anbefaler at du vurderer nettstedets programkode før oppdateringen for å sikre at den er kompatibel med den senere PHP-versjonen. Da vil nettstedet ditt fortsette å fungere som før etter oppgraderingen. Gjør dette:

• Se til at du har installert den nyeste versjonen av WordPress/Joomla/OpenCart/etc. Nåværende versjon og informasjon om hvordan du oppdaterer finner du på den respektive leverandørens nettsted.
  • Pass også på at alle tillegg og temaer er oppdatert og kompatibelt med den senere PHP-versjonen, da det ikke alltid skjer automatisk.
  • Les gjennom veiledningene nedenfor og sjekk av slik at nettstedet ditt forberedt for oppgraderingen.

» Oppgradering fra PHP 5.6 til 7.0 og deretter til 7.1
» Oppgradering fra PHP 7.1 til 7.2

Noter at hvis du selv har programmert nettsiden din med mysql _ * -funksjonene, må du bytte dem til mysqli eller PDO. Hvis du har en senere versjon av WordPress/Joomla/OpenCart, bruker du allerede riktige databaseforbindelser.

2. Oppgradere PHP-versjon i Loopia Kundesone

1. Logg inn i Loopia Kundesone.
  2. Klikk på domenet du vil oppgradere PHP for og velg “Hjemmeside hos Loopia” > “Unix”.
  3. Velg ønsket PHP-versjon og klikk på “Lagre”.

Samtlige PHP-versjoner kjøres på servere med Apache 2.4.

Internal Server Error

Fra PHP versjon 7.1 har vi ikke bakoverkompatibilitet med utdatert kode i htaccess-filer. Det betyr at allow/deny-kommandoen og AddOutputFilterByType ikke kommer til å virke når du bytter PHP-versjon til 7.1 eller senere. Har du disse kodene i htaccess-filen din kan det hende at du får Internal Server Error på siden. Se denne guiden (svensk tekst) om hvordan du løser dette for å kjøre den nyeste PHP-versjonen på hjemmesiden din.