CNAME/A pekere til ekstern hjemmeside

Denne guiden går igjennom hvordan du kan legge til en ekstern peker til din webside leverandær f.eks. Google, Hemsida24, DinStudio m.m.

Din din webside leverandør skal du konfigurere kontoen for ditt domene du har hos oss. Kontakt ellers leverandøren for å få guidning til hvordan du gjør.

I dette eksempel viser vi hvordan man peker mot Hemsida24 men så lenge du har “CNAME” og “A” pekerne fungerer denne guide imot valigfri leverandør.

Logg deg inn i din Loopia kundesone og klikk på domenenavnet du vil legge til CNAME og/eller A pekerne inn for. Klikk deretter på “DNS redigeringsverktøy” for å kunne se de aktuelle DNS innstillinger for ditt domene.

For at peke domenet med eller uten www begynner du med å ta bort de A pekere og/eller CNAME som allerede finnes under under domenene “www” og “@” (observer at dette ikke påvirker e-post tjenesten så lenge du BARE tar bort A pekerne og/eller CNAME). Du kan ikke legge inn nye verdier før du har tatt bort de eksisterene A peker og/eller CNAME for både “www” og “@”.

Nå skulle ditt domene være klart til å få nye DNS peker lagt inn.

Klikk da på “legg til register” under “@” og “www“.

Under “@” kan man IKKE legge til “CNAME” her legger man bare til “A” pekere.

Under “www” legger du etterfølgende det CNAME som du har fått av din webside leverandør. I det her eksempel er det Hemsida24 sitt.

Når du har lagret opplysningene begynner de å tredde i kraft innen om noen timer. Observer at disse innstilinger bare gjelder om du anvender Loopias navnserver. Du kan kontrollere hvilke navnserver domenet anvender her.