Inntrenging på siden

Får du opp dette bildet eller en lignende melding når du besøker siden din?Om din nettside har blitt hacket eller virusinfeksjon kan en bra start være å gå igjennom følgende guide.

Når en inntrengning av denne typen skjer, er det en bra tid å bytte passord på alle steder der det kjennes passende, for eksempel FTP, e-post konto, Loopia Kundesone, databaser og lignende.
Det kan, i teorien, være et problem som berører en eller flere datamaskiner dere bruker som arbeidsstasjoner. Såkalte trojanere (http://sv.wikipedia.org/wiki/Trojansk_h%C3%A4st) kan snike inn, til og med om man er forsiktig. Om dette har skjedd kan for eksempel e-post eller FTP kontoen ha blitt stjålet.

  • Begynn med å gå igjennom arbeidsstasjonene med et bra antivirus program. Dersom du ikke har et antivirus program så finnes det flere forskjellige gratisvarianter på Internett og nedenfor har du noen eksempel:

Avira

Avast (krever gratis registrering, men er et bra program)

AVG

Ad-aware

Microsoft Security Essentials

  • ) Du kan deretter legge opp en midlertidig side, som viser at nettsiden gjennomgår vedlikehold.
  • ) Last deretter ned alt material og ta det bort fra nettsiden.
  • ) Bytt nå passord for FTP, Loopia Kundesone og eventuelle databaser.
  • ) Gå deretter igjennom det nedlastede materialet nøye for å finne ut hvordan angriperen tok seg inn.
  • ) Når dette er klart så løser dere problemet, vanligvis ved å oppdatere de tredjeparts programmene man bruker, for eksempel Joomla eller WordPress
  • )Gå igjennom eventuelle databaser og ta bort ting som ikke skal ligge der. Det er uvanlig at en angriper lager ekstra administrasjonskonto og lignende i for eksempel WordPress- Databaser.
  • )Last deretter opp materialet som dere vet er rent fra søppel og ta til slutt bort den midlertidige siden.Om dere har mer enn en nettside så er det viktig å vite at angriperne ofte laster opp ekstra filer på forskjellige steder i ulike kontoer. Dette gjøres for at de skal kunne bruke disse filene for å ta seg inn igjen om man bare renser nettfilene. Gå derfor gjennom alle nettsider på en konto.

Har du ingen backup på materialet så er det mulig å tilbakestille fra backup hos oss.

Var denne artikkelen til hjelp?

Related Articles