Informasjon for utviklere

På denne siden har vi valgt å samle informasjon om de vanligste oppgavene som en utvikler måtte trenge tilgang til.

I stedet for å gi utvikleren tilgang til kundesonen din, som potensielt kan ha fatale konsekvenser i tilfelle en tvist eller lignende blant dere (som vi håper ikke vil skje naturlig), kan du gi utvikleren din den nødvendige informasjonen slik at den kan utføre den arbeid som du har avtalt på.

FTP
Som regel klarer en utvikler seg med FTP-data for å laste opp en eksisterende side.

I din kundesone finner du FTP-data ved å enten klikke på FTP-kontoen under “Legg til/Opprett …” eller ved å søke etter “FTP” i søkeboksen. Du kan gi FTP-brukeren tilgang til hele hjemmekatalogen eller valgt underkatalog. I sistnevnte alternativ, for eksempel, velger du bare den spesifikke siden som utvikleren din burde kunne jobbe med. Du kan lese mer om dette her.

Database
Hvis utvikleren trenger tilgang til databasedata (vi tilbyr MySQL og MS SQL), kan du opprette en database og bruker i kundesonen din. De fleste og mest vanlige CMS-verktøyene (for eksempel WordPress eller Joomla) bruker en MySQL-database.

Du lager en database ved å klikke på “Databaser” i “Legg til/Opprett” -menyen. På den nye siden, klikk “New MySQL” database, velg ønsket domenenavn fra listen, fyll inn en beskrivelse hvis du vil minne deg om hva databasen handler om, og klikk deretter “Legg til”.

BEMERK: Nå heter vår MYSQL -> MARIADB. Det er samme tjeneste bare endret navn.

En ny side vil vise den nye databasen og mer informasjon om den. For eksempel får du data som databasenavn og hvilken server databasen er på. Dette er informasjonen din utvikler vil ha. Vi kommer umiddelbart tilbake til hvilke oppgaver du bør gi utvikleren din, men først må du opprette en ny bruker for databasen din.

Deretter oppretter du en ny bruker. Klikk her for å lese om hvordan du gjør det.

Oppsummering og oppgaver
Nå bør du ha opprettet delene som utvikleren din trenger for å laste opp nettstedet ditt. Informasjonen du vil gi til utvikleren din, er som følger:

FTP detaljer

• FTP brukernavn
  • FTP brukerens passord
  • Server for å koble til: ftpcluster.loopia.se og ingen port.

Data for database

• Database navn: eksempel: mindoman_se
  • Databasebrukere: eksempel: dbanv @ s13579
  • Database brukerpassord
  • Databaseserver for å koble til: eksempel: mysqlXXX.loopia.se

For å få tilgang til phpMyAdmin, bruker utvikleren samme prinsipp som ovenfor, phpmyadminXXX.loopia.se der “XXX” erstattes med databaseserverens nummer.

Hvis du føler at du fortsatt har spørsmålstegn eller usikkerheter om hvordan du utfører trinnene i veilederen, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss.