Hvordan vet jeg om jeg har mottatt en phishing-melding?

Å sende en melding og late som om du er en person eller et selskap heter Phishing som betyr at avsenderen prøver å fiske for å tjene penger på andres bekostning.

Til å begynne med er det vanskelig å avgjøre om en melding er legitim eller bare for å prøve å utnytte mottakeren på en eller annen måte. Dette er det som gjør det så vanskelig for oss og lignende selskaper i bransjen å forhindre at du som mottaker mottar disse meldingene. Vi gjør alt i kan og litt mer for å unngå dette, men dessverre hender det noen ganger at meldinger kommer gjennom.

Så hvordan kan du finne ut om en melding er legitim eller ikke? Vi prøver å markere noen ting du kan se etter og tenke på.

Dåligt språk!

Ofte kan du allerede ved å lese teksten forstå at noe ikke stemmer. Rene stavefeil og generiske hilsningsfraser som Beste bruker / Kjære kunde eller lignende. I alle tilfeller der vi på en eller annen måte trenger å kontakte deg personlig, adresserer vi meldingen til den angitte kontakten i kontoen.

“Maskert” avsender

At det sendes en melding fra en bestemt avsender er ikke så vanskelig å se, “det står jo der”. Men det er ikke så enkelt. Det er i praksis mulig å skrive hva som helst som avsender, men at e-postadressen faktisk er en helt annen. Et tips er å bare klikke på e-postadressen for å se hvem den faktiske avsenderen er. I eksemplet nedenfor (fra en telefon) har avsenderen utgitt seg for å være Loopia, men faktisk kommer den fra et helt annet domene, i dette tilfellet loop.com som ikke tilhører oss.

Prøver å la deg skremme

Ofte er meldingen at det har skjedd noe alvorlig med kontoen din, for eksempel at domenenavnet ditt blir suspendert, eller at “systemet vårt” har oppdaget noe som ikke er sant. Selvfølgelig kan dette også skje, men når det gjelder domenenavnet, vil du alltid motta en faktura, en melding, en påminnelse og en annen melding for å gjøre deg oppmerksom på at domenet ditt utløper snart. Vi ville aldri “slå av” et domene fra den ene dagen til den andre. Vi har alltid en dialog med deg, og hvis du er usikker, kan du selvfølgelig kontakte oss.

Klikk aldri på lenker du ikke kjenner

Synonymt med alle phishing-meldinger er at du blir bedt om å klikke på en lenke og deretter legge inn informasjon som brukerinformasjonen din hos oss, kortinformasjonen din eller kanskje til og med personlig informasjon. Et triks som fungerer i de fleste nettlesere (hvis du leser e-posten din via Webmailen) eller de vanligste e-postklientene, er å “sveve” (hold musepekeren) over lenken for å se hvor den vil ta deg. Ofte er lenken lang og har ingenting med oss ​​i Loopia å gjøre. For eksempel, hvis du hadde mottatt en melding om å betale fakturaen hos oss, ville lenken til å betale direkte online ha sett slik ut hvis du svevde på knappen:

NB! Fargen på lenken er litt mørkere da den legges inn manuelt i et bildebehandlingsprogram.

“Du har betalt for mye penger, klikk her …”

Å ha betalt for mye penger til et selskap skjer noen ganger, også for oss. Det vi ikke ville gjort i så fall, er å be deg om å klikke på en lenke for å oppgi kortopplysninger. I så fall ville vi ha lagt til beløpet som en kreditt på kontoen din (Loopia Prepaid) eller kontaktet deg, men i sistnevnte tilfelle ba deg komme tilbake med informasjon om hvordan du vil at beløpet skal tilbakebetales. Vi vil derfor aldri be deg om å klikke på en lenke der du blir bedt om å oppgi konto- eller kortdetaljer eller lignende.

NB! Hvis du allerede tror at du kan ha skrevet inn informasjon på en side som ikke kommer fra Loopia, se denne veiledningen for informasjon og instruksjoner om hvordan du går frem!