Slette Cache

I denne guiden vil du kunne se hvordan man sletter Cache på de forskjellige nettleser. Cache på en datamaskin er en lagringsplass container for data nylig brukt av den sentrale prosessor (CPU ) . CPU kan hente informasjon ekstremt rask og bruke den til å behandle den neste del av informasjon . Et godt eksempel på en vanlig bruk av en cache skulle være de mange sider, bilder og web- adresser som nettleseren rutinemessig samler og lagrer i en mappe på harddisken. Nedenfor har du de forskjellige måter å slette cachen på i; Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer.

Google Chrome

Klikk på de 3 prikker som du finner oppe i høyre hjørnet på din nettleser.

Klikk på “logg” og deretter på “logg” igjen.

Klikk på “Slett nettlesingsdata” som du finner oppe til venstre på den neste side.

Et nytt vindu kommer opp hvor du kan velge hva du vil slette som har cache. Velg de du vil slette og trykk på “Slett nettlesningsdata”.

Mozilla Firefox

Klikk på de 3 streker oppe i høyre hjørne i din nettleser.

Klikk der etter på “arkiv” og på “historikk”. Klikk da på “tøm nylig historikk”. I det nye vindu vil standard instillingen komme opp med “alt” ved “slett tidrommet” dvs. ALT historikk slettes fra nettleseren. Du kan klikke der hvor det står “alt” og velge “idag” “igår” “siste uke” osv. Etter du har valgt tidsrommet trykk da på “slett nå”.

Internet Explorer

Åpen Internet Explorer nettleseren og klikk på tannhujls ikonen oppe høyst til høyre.

Klikk da på “internet egenskaper”. et nytt vindu vil komme opp og der klikker du på “innstillinger” under “nettleserlogg”.

Klikk da på “cacher og databaser” som du finner helt tilhøyre øverst på den nye siden og marker de filer som du vil slette og klikk da på “slett”. En gang du har gjort dette klikk på “OK”.