Hva er IPv6?

Protokollen IP (Internet Protocol) er en av de grunnleggende protokollene for kommunikasjon på internett. Per i dag er den vanligste versjonen av IP-protokollen versjon 4. kalt IPv4

IPv4 ble spesifisert på begynnelsen av 80-tallet og er ikke tilpasset etter hvordan internettbruken ser ut i dag. Blant annet tilbyr protokollen “bare” ca. fire milliarder IP-adresser. Noe som i senere tid har forårsaket en hel del problemer.

Oppfølgeren til IPv4 er IPv6 som blant annet tilbyr et betydelig større antall adresser, samt bedre håndtering av tjenester som TV-sendinger og lignende. Introduksjonen av IPv6 har tatt sin tid, da flere teknikker har kommet fram som utnytter den begrensede adressemengden i IPv4 bedre.