D-Link

De fleste (eldre) hjemmerutere av merket D-Link har en innebygget DynDNS-klient. Denne er bra å bruke med vår DynDNS-tjeneste. De modellene vi har testet og som brukes til denne guiden er DIR-655 og DIR-855. Dersom du har en annen modell kan det se litt forskjellig ut. Og i noen tilfeller kanskje ruteren din ikke har en innebygget DynDNS-klient. Du finner innstillingene for den klienten i administrasjons grensesnittet for ruteren. Dette ligger vanligvis på https://192.168.0.1 men kan også ligge på en annen adresse. Det kommer an på hvordan din ruter er konfigurert.

Innstillingene

I administrasjons grensesnittet for din ruter finnest DynDNS-innstillingene under “Tools”> “Dynamic DNS”. Du kan se i følgende bilde hvordan det ser ut når innstillingene er gjort.


dlink_ddns.png

Server-adressen er alltid den samme dns.loopia.se. “Host name” er det domenenavnet, eller det underdomenet du vil oppdatere dynamisk. “Username” og “Password” er dine brukeropplysninger til kundesonen, Med “Timeout” stiller du inn hvor ofte kontroll og eventuelle oppdateringer skal skje, i antall timer. Standardinnstillingen for “Timeout” et 576 timer.

Var denne artikkelen til hjelp?

Related Articles