CNAME/ A-record til ekstern hjemmeside

Denne guiden går igjennom hvordan man legger til en ekstern peker til din hjemmesideleverandør f. eks DinStudio, Hemsida24, med flere.

Hos din hjemmesideleverandør må du konfigurere kontoen for domenet du har hos oss. Kontakt ellers leverandøren for hjelp om hvordan du kan gjøre det.

I dette eksempelet viser vi hvordan man peker til en Hemsida24 siden, men så lenge du har CNAME og/eller A-record virker denne guiden mot valgfri leverandør.

Logg inn i din Loopia Kundesone og klikk på domenenavnet du vil legge inn CNAME og/eller A-record for. Klikk deretter på “DNS-redigeringsverktøy” for å se de aktuelle DNS innstillingene.

For å kunne peke domenet med og uten www foran begynner du med å ta bort de A-records og/eller CNAME som finnes under underdomenene www og @ (Noter at dette ikke påvirker eventuelle e-post tjenester så lenge du BARE tar bort A-pekere og/eller CNAME). Du kan ikke legge inn nye verdier før du har tatt bort de eksisterende A-pekere og/eller CNAME for www og @.

Nå skal ditt domene være klart for nye DNS-poster.

Du klikker så på “Legg til register” under @ og www.

Under @ kan man ikke legge til CNAME, bare A-pekere.

Under WWW leger du deretter inn det CNAME som du har fått av din hjemmesideleverandør. I dette eksempelet er det Hemsida24.

Når du har lagret opplysningene begynner de oftest å virke iløpet av et par timer. Observer at disse innstillingene bare virker dersom ditt domene bruker  Loopias Navnservere. Du kan kontrollere hvilke navnservere domenet har her. Dersom det er et .NO domene kan du se det ved å søke på domenet på norid.no