E-postklienter

Hvordan vil du jobbe?

Du kan jobbe med e-posten på to måter: i ditt e-post program kommer du til å se du kan velge mellom POP3 og IMAP. De er forskjellige måter å hente e-post meldingen. Alle e-poster hos oss støtter begge moduser. Det er viktig å tenke seg om før du tar valget, ettersom det påvirker effektivitet og hvordan du bruker e-posten. Nedenfor vil du se hva som er verdt å tenke på!

POP3

• POP3 passer om man kun skal lese e-posten fra bare en datamaskin. E-post programmet flytter nye e-poster fra oss til din datamaskin
  • Ettersom POP3 henter hele mailen inkludert filer som er lagt til, pleier man normalt sett ikke bruke den på telefoner og nettbrett, med tanke på effektivitet i bredbånd bruk.
  • POP3  er designet for å brukes for en tilkobling om gangen. Det vil si fra en datamaskin, et e-post program, og for at du skal jobbe med mailene dine “offline”. Kobler man flere datamaskiner eller andre enheter samtidig til samme innboks kan det oppstå feil som burde unngås.
  • POP3 leser bare mail som ligger i innboksen. Når du organiserer mail i mapper, vil også mappene bare være på en datamaskin.
  • Filtrering av Spam er lagt til som standard  for nye e-post adresser hos oss . Dette innebærer at mistenkelig e-post automatisk blir lagt i SPAM mappe. – Denne tjenesten er kun tilgjengelig via IMAP (se nedenfor), ikke via POP3. Men du kan se Spam mappen gjennom  webmail grensesnittet på webmail.loopia.no.

IMAP

• IMAP passer best om man skal lese e-posten fra flere datamaskiner (og nettbrett og telefon). og dersom flere personer skal hente samme mail samtidig. E-posten vil bli liggende hos oss som leverandør (fram til du eventuelt sletter e-post programmet ditt)
  • Et e-post program som bruker IMAP kan i noen tilfeller være konfigurert til å laste ned bare metadata i form av avsender, mottaker, dato, klokkeslett og emne feltet, mens resten (selve teksten i meldingen og eventuelle vedlegg) er kun lastet opp når du åpner e-posten.
  • Det går bare med IMAP at flere personer henter samme mail adresse, det vil si at flere er logget inn samtidig.
  • Du kommer til å se alle mail uansett hvordan du er tilkoblet. du kan til og med organisere mailen i e-post mapper, og kan se om en mail er ulest, lest ubesvart, besvart, etc. Dersom du sletter en mail, vil den også bli slettet hos oss, og du vil ikke lengre kunne se den fra andre enheter.
  • Vanligvis vil man med IMAP også kunne bestemme hvor utkast, sendte og slettet mail skal ligge. Det vil si, har du samme e-post mapper for f. eks. sendte mail på både datamaskinen og på telefonen, kan du fra telefonen se hvilke mail du har sendt fra datamaskinen og omvendt.
  • Vårt webmail grensesnitt (https://webmail.loopia.no) bruker også IMAP. Alt som du ser i f.eks. e-post programmet ditt med IMAP kan du også se i vår webmail. Det viktige er også å velge samme mapper for sendte, for slettet og for utkast.
  • Filtrering av Spam er som standard lagt inn hos oss. dette innebærer at mistenkelig mail automatisk legges i spam mappen.

Guider for e-post kunder

Her kan du se guidene for de vanligste e-post kundene på markedet.

PC-datamaskiner

Mac-datamaskiner

Linux-datamaskiner

Mobiltelefoner/nettbrett

Instillinger

Om du vil bruke en annen e-post kunde enn nevnt ovenfor se vår informasjon om servere og porter