Rettigheter til MySQL-databaser

Har man en MySQL-database i sin webhotells konto kan man stille inn forskjellige rettigheter for denne brukeren man bruker for å koble opp mot databasen. Dette kan man redigere ved å logge inn i Loopia Kundesone og klikke på aktuelle databaser under “Databaser”. Finner du ikke databasen din kan du søke etter databasen i “Søk blant dine tjenester”Når du har klikket på databasen din så åpnes en ny side med innstillinger for den aktuelle databasen. Du kan for eksempel legge til/forandre beskrivelsen for databasen, lage en ny bruker, gå til siden for å tilbakestille en backup for databasen eller ta bort aktuelle databaser.Klikker du på Databasebrukere så får du opp alle brukerne og muligheten til å lage en ny bruker. I dette eksempelet er den eneste brukeren  “mindomen@m96167”.Om du vil koble til databaser fra en annen server eller fra din lokale datamaskin så er du tvunget til å forandre verdien ettersom Verdi angir hvilken IP-adresse (server/hjemmeside plass) som får koble mot databasen.

Det går også å alternativt bare angi % som Verdi som betyr at man kan koble til databasen uansett hvilken plass man kobler databasen fra (ikke å anbefale). Det er også mulig å angi verdiadressen som 194.9.9.% for å muliggjøre koblingen fra flere servere hos Loopia.

Du kan også utvide de avanserte rettighetene for brukerne dine, som standard er bare “Les”, “Skriv og “Slett” oppgitt men manuelle installasjoner av CMS-verktøy og oppdateringer kan kreve flere rettigheter som ikke kreves.

For å beholde rettighetene på første brukeren, og for å ikke risikere å påvirke eventuelle aktive sider hvor brukeren det er snakk om brukes, så kan man lage en ny bruker ved å klikke på Ny Bruker.  

Var denne artikkelen til hjelp?

Related Articles