Flytte Joomla

Å flytte Joomla-hjemmeside mellom to domenenavn er ganske lett.

Du må ha FTP-programvare og en FTP-konto tilknyttet ditt webhotell.

FTP-klienter

Startplass:
http://ny.mindomen.no/
søkevei til filer: /ny.mindomen.no/public_html/

Mål:
http://mindomen.no/
søkevei til filer: /mindomen.no/public_html/

1. Begynn med å kopiere materialet fra mappen ny.mindomen.no/public_html til mindomen.no/public_html

Du laster ned din configuration.php-fil for ditt nye nettsted som finnes i mappen /public_html/

2. Åpne opp configuration.php med valgfri tekstredigerer og forandre følgende

var $live_site = '';
var $log_path = '/din/absoluta/sökväg/ny.mindoman.se/logs';
var $tmp_path = '/din/absoluta/sökväg/ny.mindoman.se/tmp';
var $cache_path = '/din/absoluta/sökväg/ny.mindoman.se/cache';
var $ftp_root = 'public_html/';

Til:

var $live_site = '';
var $log_path = '/din/absolutte/søkevei/mindomen.no/logs';
var $tmp_path = '/din/absolutte/søkevei/mindomen.no/tmp';
var $cache_path = '/din/absolutte/søkevei/mindomen.no/cache';
var $ftp_root = 'public_html/';

Har du stilt inn din adresse på denne raden:

var $live_site = 'http://ny.mindomen.no';

Forandre det til:

var $live_site = 'http://mindomen.no';

3. Deretter lagrer du forandringene og laster opp configuration.php-filen igjen.

Lastes ikke hjemmesiden rett på denne måten. Kontroller ds .htaccess-filen, via FTP, så at adressen har oppdatert også på raden RewriteBase. Om ikke, så forandrer du også der.