Autobahn

Autobahn er en av Loopias tre nettplattformer (de andre er Apache under UNIX og IIS under Windows). I forskjell fra UNIX og Windows er Autobahn tilpasset for at med høy hastighet skal kunne levere statisk material som html, bilder og video.

Hva skiller Autobahn fra UNIX og Windows?

Authobahn er en klysteret og redundant nettplattform basert på operasjons systemet FreeBSD og nettserveren  NginX.Den er spesialtilpasset for å kunne levere statisk materiale som html, bilder og video med høy hastighet. I forskjell til UNIX og Windows kan Autobahn ikke levere dynamisk materiale, det vil si den kan ikke kjøre script og andre kjørbare filer.

Har du hjemmeside som bare består av html-filer og bilder så virker Autobahn utmerket for deg. De fleste brukere har som regel noen type av script på sin side. Stemmer dette for deg kan du bruke Autobahn sammen med noen av våre andre plattformer.

Hvordan aktiverer jeg Autobahn?

På samme måte som for UNIX og Windows så aktiverer du Autobahn på domen- eller subdomensnivå. Når du registrerer et nytt domenenavn eller lager et nytt underdomene gjennom Loopia Kundesone så får du velge hvilken plattform du vil bruke.

Du kan også bytte til Autobahn for eksisterende domenenavn igjennom Loopia Kundesone. Husk at om du bruker  .htaccess eller har egendesignede  feilsider for et spesifikt domene eller underdomene så er muligheten til å bytte plattform av sikkerhets årsaker ikke aktivert. For å bytte må du først fjerne disse manuelt.

Viktig å tenke på

Filer med filtyper som nedenfor kommer av sikkerhets årsaker ikke å kunne besøkes om de legges opp under et domene eller underdomene som håndteres av Autobahn. Dette kommer av at disse filene kan inneholde følsom informasjon og programkoder som skulle bli synlige for besøkene ettersom Autobahn ikke kan kjøre dem.

Legger du opp en fil med noen av disse filtypene nedenfor så kommer nettserveren rapportere.

HTTP error 403 - Forbidden.

*.asp
Active Server Pages
*.aspx
.NET Server Pages
*.conf
Diverse konfigurasjons filer
*.config
Brukt av blant annet ASP.NET for å lagre konfigurasjons innstillinger
*.db
DBD-databaser samt andre databasetyper
*.fcgi
FastCGI-filer
.ht*
Alle filer som begynner på .ht (også filnavn som begynner med en punkt, altså ikke eksempelvis fil.html)
*.inc
Brukes blant annet av PHP for å lagre informasjon
*.mdb
Microsoft Access-databaser
*.php
PHP-skript
*.pl
Perl-skript
*.py
Python-skript

Vår statistikk tjeneste virker for tiden ikke med Autobahn.