SSL advarsel i Google Chrome

Noen nettsider som kjører SSL her på Loopia mottok en advarsel om sitt sertifikat i fjor. Dette gjelder nettsider hvor SSL-sertifikat ikke fornyes før 13. september 2018.

Årsaken til dette er at Google har sett svakheter i det forrige sertifikatet, og valgte å ikke lengre betrakte disse som et pålitelig SSL-sertifikat fra 23. oktober 2018 (les Googles informasjon).

I august/september kommer vi til å erstatte disse sertifikatene for Loopia-kunder gratis.

Dessverre kan vi ikke automatisere dette helt. Nedenfor kan du lese hvordan byttet til det nye sertifikatet vil foregå.

1. Du får e-post i fra RapidSSL

I løpet av de neste dagene vil du motta en e-post fra no-reply@rapidssl.com der du blir bedt om å godkjenne det nye sertifikatet.

2. Du må godskjenne det nye sertifikat

Klikk på lenken i posten og godkjenn det nye sertifikatet ved å klikke på “Godkjenn”. Dersom du ikke gjør dette, kan sertifikatet virke ugyldig i nettleseren 13. september, og i oktober vil alle som kjører Chrome som nettleser bli påvirket.

3. Lene deg tilbake

Når du har godkjent det nye sertifikatet som ovenfor, trenger du ikke å gjøre noe lenger. Det nye sertifikatet vil automatisk bli installert på din webserver i løpet av noen få timer. Det nye sertifikatet er gratis for resten av perioden som allerede er betalt av deg når du registrerte ditt tidligere sertifikat. Når det i fremtiden er på tide å fornye sertifikatet, vil du motta en ny faktura fra oss for fornyelsen.

Hvis du vil bekrefte at denne utsendelse virkelig kommer fra Loopia, er du velkommen til å kontakte  privacy@loopia.se for mer informasjon.