SPF

E-post er utformet lignende vanlig post. Det går å forfalske avsenderen av en e-postmelding som man kan gjøre med vanlig brev. Dette innebærer at noen kan sende e-post der din e-postadresse virker å være avsenderen.

Om man får flere meldinger i retur på e-post som ikke har kunnet leveres uten selv å ha sendt noe ut, kan være et vanlig problem grunnet dette.

‘En spam-robot på nettet som plukker opp e-post adressen din kan bruke den for å sende ut reklame og lignende.

Det finnes noe som kalles SPF (Sender Policy Framework) som styrer hvilke e-post servere som har rett til å sende e-post fra visse domenenavn. Dette plasseres som et TCT-record i domenenanet DNS-konfigurasjon.

Om du ikke vil at andre servere skal kunne sende e-postmeldinger med domenenavnet ditt så kan du bruke følgende SPF-record:

@	IN	TXT	"v=spf1 include:kundspf.loopia.se -all"

Dette tillater bare våre e-postservere å sende e-postmeldinger fra ditt domenenavn. Husk at dersom du bruker en e-postklient for å sende e-post så må du bruke vår utgående server og ikke din Internett leverandørs.

For å legge inn dette logger du først inn i Loopia Kundesonen, klikker på domenet ditt i listen Domenenavn og klikker på DNS-editor. Når har kommer inn så klikker du på Legg til under subdomenet @ og velger typen TXT.

Fyll så i informasjonen nedenfor:

Type: TXT
TTL: Oftast 300 eller 3600 (samme som på andre koblinger under @)
Prio: [las være tom]
Data: "v=spf1 include:kundspf.loopia.se -all" (med "-tegnene rundt)

Husk at det kan ta opp til 24 timer før DNS er oppdatert og dette er oppe og går.

Om du vil lage et eget SPF-record eller vil ha mer informasjon så har vi samlet disse linkene: