Informasjon om SpamAssassin

For flere webhotells kunder inngår det et spamfilter som filtrerer bort uønsket søppelpost fra innkommende e-postmeldinger. Filteret aktiveres via Loopia Kundesone under E-post –> Mine e-postadresser –> Avansert.

Søppel post som filtres av SpamAssassin inneholder informasjon om hvorfor e-postbrevet ble kastet som søppel. Det utsendte e-postbrevet ligger med som et tillegg.

Et par vanlige regler som pleier å stemme kan du se nedenfor.

AWL

E-postmeldingen fikk poeng basert på automatisk svart/hvitlisting. De e-postadresser som tidligere har send mange søppelposter til en konto får høyere poeng, mens de e-postene som tidligere sender mange rette e-postadresser får lavere poeng. AWL er pr e-postkonto, ikke globalt.

HTML_MESSAGE

Gir et lite tilleggspoeng for e-poster som har HTML-innhold. Tillegget er bare 0.001 som standard og er avsett for at de som aldri får godkjent disse e-postmeldingene skal kunne høyne verdien og blokkere alle e-postbrev med HTML-innhold.

SPF_*

Gir ulike poeng-fradrag/tillegg basert på SPF-records for domenet og standardens IP adresse.

URIBL_*

Om linker i e-postmeldingen håndteres av en webserver med IP-adresse i noen DNS-baserte blokklister.

MSGID_*

Meldingens Message-id er formatert på en måte som ofte kommer i søppelpost.

BAYES_nn

Bayes (spamassassins statistisk filter) merker at e-postmeldingen til en prosents sikkerhet er søppelpost.

Bayes brukes først når det har trent på 200 rette e-postmeldinger og 200 søppelmeldinger. Treningen skjer automatisk når visse kriterier oppfylles på en e-postmelding, f.eks må minst 3 poeng komme fra brevhodet og 3 poeng fra meldingskroppen for at en e-postmelding skal auto-trenes som søppelpost.

Nesten alle reglene finner man beskrivelse på i:

Mange av reglene har også en beskrivelse på wiki-siden. De poengene som finnes angitt motsvarer for de fleste reglene som legges på eller tas av totalpoengene som regelen matcher.

Det kommer an på hvilke regler som matcher, så må forskjellige regler matche for at en e-postmelding skal klassifiseres som søppelpost.

Var denne artikkelen til hjelp?

Related Articles